17 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Telemach Slovenija potpisao ugovor o preuzimanju T-2

Društvo

Comments 0

Telemach Slovenija potpisao ugovor o preuzimanju T-2

Izvor: Sponzorisano

Autor: Antena M

  • Viber

Telemach Slovenija, vodeći operator kablovske televizije, interneta  i mobilne telefonije u Sloveniji koji posluje u okviru United Grupe, potpisao je kupoprodajni ugovor sa kompanijom Garnol za akviziciju poslovnih udjela u T-2 kompaniji za razvoj i prodaju elektronskih komunikacija i opreme, čime je osigurao najmanje 98.06% vlasništva u ovoj kompaniji. Ova transkacija će biti izvršena u zavisnosti od dobijanja potrebnih odobrenja. Korisnici će uživati u vrhunskoj tehnologiji, široj i kvalitetnijoj ponudi servisa, sadržaja i paketa.

Ovom transakcijom Telemach Slovenija će inicijalno steći 24,9% kapitala T-2. Nakon dobijanja saglasnosti nadležnih regulatora, Telemach Slovenija će, u skladu sa uslovima potpisanog kupoprodajnog ugovora, steći najmanje 98,06% akcija T-2.

Transakcija će omogućiti nastavak stabilnog razvoja T-2 i efikasno ulaganje u vrhunske tehnologije, proizvode i poboljšana korisnička iskustva. Spojeni Telemach i T-2 korisnicima će ponuditi tehnološki naprednu optičku mrežu, poboljšane mobilne usluge i neograničene pakete, doprinoseći nacionalnim ciljevima povezanosti i pokrivenosti 5G mrežom.

Tomislav Čizmić, CEO Telemach Slovenija, izjavio je: "Današnji ugovor omogućava konkurentnu budućnost za T-2, koja je bila ugrožena prijetnjom od stečaja. Ovom akvizicijom jačamo naše kapacitete za dalja ulaganja u najmoderniju mobilnu i fiksnu telekomunikacionu infrastrukturu, napredne tehnologije, kao i inovativne proizvode i usluge. Uvjereni smo da je konsolidacija industrije ključna za očuvanje konkurentnosti na slovenačkom tržištu i za unaprjeđenje digitalizacije i povezanosti, što će dugoročno ojačati slovenačku privredu."

Jurij Krč, većinski vlasnik Garnola i prokurista za T-2, izjavio je: " T-2 je izvanredna i uspješna kompanija koja je u posljednjih 20 godina bila perjanica tehnološkog razvoja slovenačkog telekomunikacionog tržišta. Ovom transakcijom kompanija T-2 će nastaviti da uspješno razvija svoj potencijal na slovenačkom tržištu. Rješenje koje je obezbijedio Telemach ključno je za naše zaposlene, korisnike i poslovne partnere. Vjerujemo da će ovo partnerstvo donijeti pozitivne promjene na telekomunikacijskom tržištu i doprinijeti još boljem korisničkom iskustvu za sve naše pretplatnike."

Transakcija će, pored konsolidacije mobilnih i fiksnih mreža obje kompanije, takođe omogućiti spajanje stručnosti, što će donijeti benefite korisnicima u Sloveniji i cijeloj ekonomiji.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR