17 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Akciji darivanja krvi na Žabljaku

Društvo

Comments 0

Akciji darivanja krvi na Žabljaku

Izvor: Obrad Pješivac

Autor: Antena M

  • Viber

Opštinska organizacija Crvenog krsta Žabljak i Zavod za transfuziju krvi Crne Gore, osmu godinu za redom, danas su organizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi kojoj se odazvalo 14 humanista iz grada pod Durmitorom.

Akciju u holu osnovne škole tehnički su realizovale ekipe Zavoda za transfuziju krvi a zadovoljstvo akcijom iskazala je doktor Đorđije Zogović iz Zavoda za transfuziju krvi.

„Akciju na Žabljaku tradicionalno organizujemo u avgustu jer su potrebe za krvi u ovom periodu godine velike. Povećan je broj saobraćajnih nezgoda ali je sezona godišnjih odmora odziv dobrovoljnih davalaca krvi nešto manji nego u drugim mjesecima. Povećan je broj turista a ovakve akcije znače i da se popune rezerve. Sve su to razlozi zbog kojih je potreba za krvi veća nego inače“, kazao je Zogović i uputio poziv građanima da jačaju svijest o značaju ove humane aktivnosti.

Zogović je kazao da je procenat dobrovoljnog darivanja krvi sve veći i da raduje činjenica što raste broj dobrovoljnih davalaca krvi.

Ni ovu akciju nije propuštila višestruki i višegodišnji dobrovoljni davalac krvi Vanja Krgović Šarović.

„Ono što me motivisalo da učestvujem u ovima akcijama jeste to što je meni, u jednom trenutku, nečija krv spasila život pa imam ljudsku i moralnu obavezu. Sa druge strane, osjećam se zdravo i čini me srećnom što mogu da darujem krv. Raduje me što mogu doprinijeti da nekome spasim život. Zato, apelujem na sve koji su u mogućnosti da učestvuju u ovakvim akcijama“, kazala je Vanja Šarović.

 

 

 

                                                                                                                       

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR