17 °

max 23 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

23° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mali drvoprerađivači sa sjevera traže poništenje novog i ponavljanje starog tendera

Društvo

Comments 0

Mali drvoprerađivači sa sjevera traže poništenje novog i ponavljanje starog tendera

Autor: Antena M

  • Viber

Mali drvoprerađivači iz Rožaja i Berana protestovali su danas ispred zgrade Vlade i tražili poništavanje tendera Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu i smjenu direktora Uprave, Miloša Rajkovića.

Oni su tražili da se uzmu u obzir zahtjevi da se organizuje novi javni poziv Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu kako bi se dala jednaka šansa svima za kupovinu sirovine.

Drvoprerađivačima se obratio sekretar Ministarstva poljoprivrede Andrija Delić, koji je kazao da postoje naznake rješenja ovog problema.

"Niko nikog ne može da ponizi kao čovjek sam sebe djelima i riječima. Nemam činjenice da je bilo ko od vas kriminalac. Da imam svakog bih rado procesuirao. Vi ste za mene slobodni građani jednaki pred zakonom i ustavom. Vi, kao i svi građani, imate pravo na dostojanstvo i lični integritet. Vlada na čijem je čelu Milojko Spajić, odnosno Ministarstvo poljoprivrede čini sve da izađemo iz ove nezavidne situacije", rekao je Delić okupljenima.

Delić je kazao da je do ovog problema došlo zbog nedostatka dijeloga. 

"Razgovarajući sa ministrom dao mi je do znanja da će i on i članovi Vlade učiniti da vi ne ostanete bez sirovine. 500 porodica, odnosno radnika, zaslužuju da žive i zarade koru hljeba - jer znamo kako je na sjeveru zarađivati. U ovu situaciju je došlo jer je bilo odsustvo dijaloga gdje je trebalo pričati o ovom problemu prije nego je nastao da ne bi došli do ovoga do čega smo došli. Akcenat ove Vlade je čuvanje sjevera i razvoj i ostanak ljudi na tim ognjištima koji ostaju prazni. Zato ćemo učiniti sve da sačuvamo sjever i svaku naznaku razoja sjevera", poručio je Delić.

Jedan od protestanata Admir Kalač iz Rožaja istakao je da će protestovati da se ne bi dozvolila, kako kaže, pljačka države.

"Pozivamo Milojka Spajića da nas zajedno sa Jokovićem primi i da svi saopštimo naše zahtjeve, takođe nastavićemo sa ptrotestima, borićemo se da se ova pljačka ne dogodi", kazao je Kalač.

Ilko Čabarkapa iz Pljevalja pridružio se molbi ostalih kolega sa skupa da se sazove sastanak sa predstavnicima Vlade.

"Ovaj tender je diskriminatoran, molimo ih da dođu i da razgovaramo, moramao sarađivati. Ovo je naša država tu moramo da imamo jednaka prava", kazao je Čabarkapa.

Vukoman Marić takođe iz Pljevalja poručio je da danas nijesu ispred Vlade da bi rušili nečiji integritet.

"Kao što Rajković čini nama. U njemu vidimo čovjeka koji svoj posao ne čini kako treba", istakao je Marić.

Rekao je da traže da se ponovi onaj tender od prije tri godine koji je, kako je istakao, imao mišljenje Ministarstva, Privredne komore i njihovu saglasnost.

"Ko god da stoji iza ovog tendera smatramo ga za dio šumske mafije", podvukao je Marić.

Oni su na jednom od sastanaka sa Andrijom Delićem ukazali da je tender diskriminišući i da je ostavio prostor za zakulisne radnje.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR