22 °

max 22 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Otkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača iz Berana

Izvor: Uprava za gazdovanje šumama/lovištima

Društvo

Comments 2

Otkrivena bespravna građa kod drvoprerađivača iz Berana

Autor: Antena M

  • Viber

U Beranama, jutros oko dva sata, u krugu privatnog peduzeća za preradu drvnih sortimenata doo “Čukić compani”, u vlasništvu Ljubiše Čukića, inspektor OB Berane pronašao je drvnu masu, koja se nalazila sakrivena unutar objekta navedenog preduzeća, a koji je obezbijeđen betonskim zidom i visokim metalnim vratima, saopšteno je iz
Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

“Rukovodilac Područne jedinice Berane, Živko Vukanić, dobio je telefonski poziv od inspektora OB Berane, Batrića Šoškića, o otkrivenoj bespravnoj građi, nakon čega je odmah, sa raspoloživim rejonskim lugarom izašao na lice mjesta. Utvrdili su da se radi o količini od 15,97 m³ neto drvne zapremine četinara”, navodi se u saopštenju.

Upoznato je ODT- Berane i slučaj proslijeđen njima na dalju nadležnost i postupanje.

“Uprava za gazdovanje šumama i lovištima posebno pozdravlja odgovoran i profesionalan rad inspektora Šoškića i očekujemo da će slučaj, zahvaljujući nespornim dokazima, brzo dobiti adekvatan epilog, a odgovorno lice sankcionisano u skladu sa zakonom”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Biomasa je inače naš najvažniji energent, pošto nemamo naftu i gas. Imamo je u ogromnim količinama, obnovljiva je i ima pozitivan CO2 bilans jer u toku života apsorbuje stotine puta više CO2 nego što izgaranjem produkuje. Ovjde o prirodi pričaju i na žalost odlučuju ljudi koji nemaju pojma o prirodi

čitalac

Prošle zime, u jeku energetske krize i visokih cijena energenata, razne nvo zalagale su se za zabranu izvoza peleta koji je imao nikad veću cijenu?! Insistirale su kod državnih organa da se proizvođačima onemogući pristup biomasi i u velikoj mjeri uspijevali.