19 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
U čast 91. rođendana "Jadrana" održana regata; MO: Naš najstariji vojni brod predstavlja neizbrisivi dio istorije

Društvo

Tag Gallery
Comments 3

U čast 91. rođendana "Jadrana" održana regata; MO: Naš najstariji vojni brod predstavlja neizbrisivi dio istorije

Autor: Antena M

  • Viber

U čast 91. rođendana jedrenjaka Mornarice Vojske Crne Gore "Jadran" održana je jedriličarska regata, koja je okupila ljubitelje jedrenja u vodama Boke Kotorske, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ta, kako navode, tradicionalna manifestacija ponovo je istakla značaj "Jadrana" u očuvanju pomorskih vještina i promociji sportskog duha među mladim jedriličarima.

Na regati su učestavovale 23 jedrilice, a posade su, kako kažu iz MO, pokazale veliki entuzijazam i umijeće na vodi. Jedrilica MVCG osvojila je 2. mjesto u VII klasi.

.

Posebnu podršku organizaciji ovog događaja pružio je Jedriličarski klub "Delfin", čiji su članovi svojim zalaganjem i iskustvom obogatili ovu jedinstvenu proslavu, navodi se u saopštenju.

Jedrenjak "Jadran", kao naš najstariji vojni brod, predstavlja neizbrisivi dio istorije i tradicije naše mornarice, poručuju iz Ministarstva. On već decenijama služi kao platforma za obuku mladih mornara, a danas mu je 91. rođendan, zaključuje se u saopštenju.

Podsjetimo da Hrvatska i Crna Gora tvrde da brod Jadran pripada njima i da je to već neki period tačka sporenja dvije države.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

@BeLveder Ne može se ulazak u EU usloviti vraćanjem Jadrana, već jedino poštovanjem sudske odluke relevantnog međunarodnog suda, kakva god da ta odluka bude. Više nam mogu naškoditi svakodnevne blokade puteva koje pokazuju totalno nepoštovanje i zakona i Ustava u ovoj državi.

BeLveder

Posle ovog autogola koji je Spajićeva / Bečićeva/ Kneževićeva/ Mandićeva vlast uradila oko Rezolucije u Jasenovcu i.... sasvim je za očekivati da će Hrvatska, koja to inače nebi pokretala, usloviti crnogorski ulazak u EU vraćanjem ovog broda Hrvatskoj!

Libero

To je brod dje jos postoji sedmi bataljon