26 °

max 26 ° / min 16 °

Četvrtak

12.09.

26° / 16°

Petak

13.09.

19° / 14°

Subota

14.09.

17° / 13°

Nedjelja

15.09.

17° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 12°

Utorak

17.09.

16° / 15°

Srijeda

18.09.

18° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Prijestonica Cetinje će pred nadležnim organima pokrenuti postupak protiv odgovornih za spot "Srce Srbije"

Izvor: Prijestonica Cetinje

Društvo

Comments 9

Prijestonica Cetinje će pred nadležnim organima pokrenuti postupak protiv odgovornih za spot "Srce Srbije"

Autor: Antena M

  • Viber

Prijestonica Cetinje će, u najkraćem roku, iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva i inicirati postupke pred nadležnim domaćim organima i međunarodnim tijelima protiv svih lica odgovornih za nastanak i objavu spota za "numeru" - "Srce Srbije", u izvođenju izvjesne Jovane Petrović, naveo je na Fejsbuku Nikola Đurašković, gradonačelnik Prijestonice.

Spot na "YouTube" plaformi najgrublje vrijeđa dostojanstvo Prijestonice i njenih građana, te predstavlja besramnu zloupotrebu ne samo kulturnih dobara, već i najprepoznatljivijih simbola i nasljeđa Cetinja, istakao je Đurašković.

Činjenicu da je spot objavljen i da je šteta već nastala, nažalost, ne možemo anulirati, ali možemo preduzeti sve pravne radnje da se, ubuduće, niko ne usudi zloupotrijebiti naše kulturno nasljeđe, zaključio je gradonačelnik Prijestonice.

Komentari (9)

POŠALJI KOMENTAR

Bole

Nema nikakvog efekta předávání tuzbu sudovima u CG, jer danas se u CG sudí po Dusanovom, svetosavskom zákoníku, a tamo nemá pravdě i istine za istinske gradjane CG. Dákle, intzivno, neumorno informisali i přisátí tužbě na relevantně medjunarodne adrese od bitnog uticaja.

chronicler

@Damjan, fali ti Zelenko da pičiš na "Kosovo ravno"... Ne tiči se ti Crne Gore no produži u izgubljene bitke...Smiješna halapljiva pastvo, zalud ste zinuli. Zagršćete kamen u vilice.

Damjan

Đuraškoviću ko pjeva o zlu ne misli. „Živjeli moji mili Crnogorci! Živjelo naše milo srpstvo! Živjela naša moćna zaštita Rusije i njeni saveznici! „ Cetinje, 1914. Kralj Nikola I Petrović.