17 °

max 25 ° / min 17 °

Subota

28.09.

25° / 17°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Novaković-Đurović: Posljednja opomena institucijama da zaštite žene žrtve nasilja

Društvo

Comments 2

Novaković-Đurović: Posljednja opomena institucijama da zaštite žene žrtve nasilja

Autor: Antena M

  • Viber

Ubistvo Biljane Pavićević još jednom je pokazalo potpuni slom sistema pred ženama žrtvama nasilja u porodici. Nasilje u porodici ostaje bez sistemske reakcije godinama, a posljedice su ubijene žrtve, koje nijesu dobile podršku i zaštitu na vrijeme, saopštila je politička direktorka i poslanica u Skupštini Crne Gore Građanskog pokreta URA Ana Novaković-Đurović.

Ona je kazala da činjenica da je žrtva prijavljivala prijetnje nevjenčanog supruga, a da nadležni nijesu prepoznali elemente krivičnog djela, posebno uznemirava i širi potpuni osjećaj nesigurnosti u državi za svaku ženu koja se za pomoć obrati institucijama.

"Postavlja se pitanje koliko još žena treba da strada od posljedica nasilja u porodici da bi institucije konačno preduzele hitne mjere za sprečavanje femicida. Rodno zasnovano nasilje je naša realnost, koje u kontinuitetu završava tragičnim slučajevima. Na ovom pitanju država pokazuje svoju pravu snagu. Zato je neophodno da se, pored zakona, prevencije i kažnjavanja nasilnika, adekvatno ocijene i pojedinci u sistemu koji svojim nečinjenjem i propustima šalju poruku da je nasilje prihvatljivo i minimalno kažnjivo”, poručuje Novaković-Đurović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

gmazovi

Pogle ove, kopira Marković iz Liberala jer je žena već reagovala na ovaj problem. Uzalud vam Uraši, sad sve da pozlatite lijeka vam nema u ovoj zemlji koju ste napola ukopali. Vaša riječ više nema značaj. Vaše ime s prezirom pominjemo. Pozdravite šefa i recite mu da će kad-tad odgovarati pred sudom

Mila K

Kad ura nakon tragičnog 12og avgusta ne umije da ćuti. To je gore od nemorala.