24 °

max 25 ° / min 18 °

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Uprava za gazdovanje šumama: Protesti politički motivisani, spriječene krađe u državnim šumama

Društvo

Comments 0

Uprava za gazdovanje šumama: Protesti politički motivisani, spriječene krađe u državnim šumama

Autor: Antena M

  • Viber

Aktuelna okupljanja određenih drvoprerađivača povodom uslova uspješno sprovedenog Javnog poziva 1, sada je već i više nego očigledno da su ovi protesti politički motivisani, prvenstveno iz razloga što su spriječene sve krađe u državnim šumama i nema više nelegalnih otkupa, saopšteno je danas su iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima.

- Svjedočili smo u prethodnim danima u više navrata iznošenju brojnih netačnih insinuacija i javnih prozivki na račun direktora Uprave za gazdovanje šumama, kao i javnim tvrdnjama drvoprerađivača da su u posjedu fotografija na kojima direktor Uprave dogovara uslove Javnog poziva sa koncesionarima. Obzirom da već 15 dana ne prikazuju javnosti ove fotografije, u želji da ubrzamo taj postupak poručujemo im da je direktor Uprave spreman da o sopstvenom trošku plati taksi prevoz do Specijalnog državnog tužilaštva, svim onim drvoprerađivačima koji su javno tvrdili da imaju pomenute fotografije direktora Uprave i da iste što prije predaju u Tužilaštvo, jer i mi želimo da vidimo dokle su spremni da idu u svojim lažima, pošto su ovakve optužbe proizvod pokvarenih i štetnih pojedinaca - naveli su u saopštenju.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima, kako su kazali, sa ponosom ističe da je uspješno sproveden Javni poziv 1 za redovne sječe u 2024. godini.

- Naglašavamo da je to pojedinačno najuspješniji javni poziv sa najvećim brojem prodatih kubika i najvećim brojem prodatih drvnih sortimenata preko početne cijene. Istovremeno obavještavamo javnost i da je većina ugovora za Javni poziv 1 već potpisana i da su drvoprerađivači već počeli sa eksploatacijom i realizacijom ugovornih obaveza -naveli su u saopštenju.

Iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima podsjećaju da, pošto pojedinim drvoprerađivačima nisu odgovarali uslovi Javnog poziva 1 odnosno ni radnici ni lokalni faktor, da je objavljen Javni poziv 2 za redovne sječe na kojem je jedini kriterijum za učešće ponuđena cijena i mogu uzeti preko 100 hiljada kubika u blizu toliko odjeljenja, ali je i sama najava ovog poziva sa željenim kriterijumom izazvala negodovanje pojedinaca.

- Kao i svih prethodnih puta, poručujemo da je Uprava obezbijedila i više nego dovoljno sirovine za rad svih drvoprerađivačkih pogona, a neprijavljivanjem na Javni poziv 2 javnost će do kraja moći da razotkrije namjere i motive ove kompletne medijske predstave, na šta smo od samog početka i upozoravala - dodaju u saopštenju.

Mali drvoprerađivači, nezadovoljni tenderom Uprave za gazdovanje šumama i lovištima za redovnu sječu, najavili su za danas blokadu putnog pravca Pljevlja – Đurđevića Tara kod mosta na Đurđevića Tari. Protest će se održati i u Bijelom Polju i Rožajama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR