24 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

21° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Cetinje: Srce Ukrajine! - Od sljedećeg mjeseca i šetnje za Crnu Goru!

Društvo

Tag Gallery
Comments 4

Cetinje: Srce Ukrajine! - Od sljedećeg mjeseca i šetnje za Crnu Goru!

Autor: Antena M

  • Viber

Na Dan nezavisnosti Ukrajine i dvije godine i šest mjeseci od početka sveobuhvatne ruske agresije na Ukrajinu građanke i građani Cetinja zajedno s Ukrajinkama i Ukrajincima su još jednom protestnom šetnjom pružili podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu.

Glavne poruke s protesta glasile su: "Only Love Can Save The World!" i "Srce Ukrajine", dok su građani u koloni nosili veliku ukrajinsku zastavu. Takođe, okupljeni građani su učestvovali u manifestaciji "Snaga u jedinstvu" u organizaciji Udruženja Ukrajinaca u Crnoj Gori "Ukrainogorci."

Pred zgradom bivšega Ruskog poslanstva na Cetinju otpjevana je himna Ukrajine koju su okupljeni građani pozdravili aplauzom, zatim minutom ćutanja odali počast svim ukrajinskim žrtvama u ratu, čime je završen protest. Slava Ukrajini! Herojima slava!

Grupa građana Cetinja koja je od početka ruske agresije na Ukrajinu svakodnevno, a nakon sto dana, jednom mjesečno, svakog 24. u mjesecu organizovala protestne šetnje podrške Ukrajini, obavještava javnost da će zbog situacije u Crnoj Gori i crnogorskome društvu dosadašnje protestne šetnje organizovati svakog 21. u mjesecu.

Ova odluka je motivisana očiglednom neozbiljnošću političke elite u Crnoj Gori koja svojim djelovanjem ugrožava suštinu građanskog društva i urušava temelje nezavisne Crne Gore. Trenutne političke elite premanentno i konstantno rade na urušavanju antifašizma, sekularizma i sklada multikonfensionalnog i multinacionalnog društva bez kojih nezavisnost Crne Gore nema smisla i ostaje prazna ljuštura bez istinskih vrijednosti. Zato je neophodno dići glas protiv političkih manipulacija i zloupotrebe zbunjenih građana od strane političke elite koja svoje lične interese i interese centara moći van Crne Gore pretpostavlja i stavlja ispred interesa crnogorskih građana i njihovih potreba.

Kroz proteste protiv nesavjesne, neznavene, sitnosopstveničke i zlonamjerne crnogorske političke elite takođe nastavljamo s podrškom Ukrajini i njenom narodu, kao i podrškom svim narodima i pojedincima u svijetu koji trpe represije i ugnjetavanja i koji se bore za slobodu i pravdu. Naša borba i naš glas ostaje isti jer svi slobodni pojedinci i slobodni narodi svijeta dijele iste vrijednosti.

Koncept i rukopis naših okupljanja ostaje isti s tim što ćemo protestnu šetnju simbolično završavati ispred Plavog Dvorca – rezidencije predśednika Crne Gore, puštanjem ukrajinske i crnogorske himne i minutom ćutanja za sve žrtve i borce pale u borbi za slobodu i pravdu.

Pozivamo sve slobodne građane Crne Gore da nam se pridruže i da glasno kažemo – prećerali ste! Vidimo se 21. septembra! Da je vječna Crna Gora!

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Goga

Bravo slavno i ponosno Cetinje. Vidimo se 21 Da je vjecna Crna Gora

Orlov krš

Bravo! Krajnje je vrijeme da se ovoj neznavenoj,zlonamjernoj,anticrnogorskoj političkoj eliti kaže,dosta je bilo,prećerali ste! DA JE VJEČNA CRNA GORA!

Dejan

@Hernan o tom možete samo sanjati,ha ha ha,gotovo je sa tim vremenima