18 °

max 19 ° / min 14 °

Petak

13.09.

19° / 14°

Subota

14.09.

17° / 12°

Nedjelja

15.09.

15° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

18° / 11°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

21° / 17°

Četvrtak

19.09.

23° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Niković: Incident u Plužinama, oštetili ulaz Hitne pomoći pa vozili sanitetsko vozilo kroz grad

Društvo

Comments 2

Niković: Incident u Plužinama, oštetili ulaz Hitne pomoći pa vozili sanitetsko vozilo kroz grad

Autor: Antena M

  • Viber

Jutros oko 3 sata u Jedinici HMP Plužine dogodio se incident zbog kojeg su reagovali pripadnici područne jedinice policije Plužine, saopštio je direktor Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Vuk Niković.

"Dva NN lica su prvo parkirala automobil na sami ulaz Hitne pomoći i oštetili vrata a sumnja se da je jedno lice čak i u kratkom periodu izuzelo sanitetsko vozilo Hitne pomoći i vozilo ga kroz grad.

Brzom reakcijom policije u kratkom roku omogućen je nesmetan rad ekipe Hitne medicinske pomoći u ovom gradu", naveo je Niković.

Kako je naveo, u razgovoru sa uposlenima informisan je da u tom periodu nije bilo pacijenata a ni kućnih posjeta.

"Uposleni su bili na svojim radnim mjestima. Razlog ovakvog incidenta za sada je nepoznat. Uprava policije i Tužilaštvo preduzimaju sve zakonske radnje prema počiniocima ovog incidenta. Naložio sam izuzimanje video nadzora jedinice, GPS signala kretanja vozila kao i snimak prednje kamere u vozilu koji će biti predati Tužilaštvu.

Kao direktor Zavoda preduzeću sve zakonske radnje iz svoje nadležnosti kako bi se počinioci najoštrije sankcionisali i omogućio nesmetan rad medicinskim radnicima", naveo je Niković.

Takođe, kako dodaje, i u Jedinici HMP Danilovgrad jutros oko 1h, dogodio se incident na nivou verbalnog ekcesa koja je promtnom reakcijom policije Danilovgrad i riješena.

"Ovim putem odajem veliku zahvalnost Upravi policije koja shodno svojim ovlašćenjima omogucava nesmetan rad uposlenima Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Uskoro će biti pokrenut pilot projekat obezbjeđenja svih Jedinica Zavoda uz podršku Uprave policije, Ministarstva zdravlja Crne Gore, Fonda Zdravstva i posebnog sistema nadzora i obezbjeđenja objekata", zaključio je Niković. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

E blazena li je bila Jugoslavija. Ovakve barabe bi bile tako dobro tretirane da im ne bi palo na pamet vise da pridju Pluzinama, a kamo li Hitnoj i kad bi ih nesto zaboljelo. Drzava je funkcionisala. Ovo danas oslobodjeno od pameti i osnovnog vaspitanja misli da je valjda sve dozvoljeno.