19 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

20° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

18° / 17°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

17° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
FZO i ZHMP: Video nadzor za sve jedinice hitne pomoći

Društvo

Comments 0

FZO i ZHMP: Video nadzor za sve jedinice hitne pomoći

Autor: Antena M

  • Viber

Fond za zdravstveno osiguranje (FZO), u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć (ZHMP), obezbijediće instalaciju video nadzora svih jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, saopšteno je iz Fonda.

“Pilot projekat će obuhvatiti instalaciju video nadzora sa monitoringom u realnom vremenu, sa mogućnošću direktnog dojavljivanja incidenta Upravi policije. U slučaju prijetnje ili napada, policija će odmah biti obaviještena i u mogućnosti da interveniše na licu mjesta”, kazali su u saopštenju.

Projekat će trajati šest mjeseci, a finansiraće ga Fond za zdravstveno osiguranje u saradnji sa Zavodom za hitnu medicinsku pomoć. Dio resursa će biti obezbijeđen iz sopstvenih sredstava Zavoda, dok će Fond pokriti ostatak troškova.

“Fond i Zavod za hitnu medicinsku pomoć, prepoznajući važnost sigurnosti u zdravstvenim ustanovama, usmjerili su svoje napore ka poboljšanju radnih uslova i zaštiti svih onih koji koriste usluge hitne medicinske pomoći”, navode iz Fonda.

Očekuje se da će pilot projekat značajno unaprijediti rad Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, pružajući dodatnu sigurnost za medicinsko osoblje i pacijente, dok će stečena iskustva iz ovog projekta pomoći u budućoj implementaciji sličnih programa širom Crne Gore.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR