19 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

20° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

18° / 17°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

17° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Potpisani ugovori za početak gradnje 250 stanova u Kotoru

Izvor: Opština Kotor

Društvo

Comments 0

Potpisani ugovori za početak gradnje 250 stanova u Kotoru

Autor: Antena M

  • Viber

Opština Kotor potpisala je danas ugovore o zajedničkoj izgradnji stambenih objekata sa Osnovnim sudom u Kotoru, Univerzitetom Crne Gore, Sindikatom bezbjednosnih institucija Crne Gore, Stambenom zadrugom „Solidarno“ i Sindikalnom organizacijom Uprave prihoda i carina, čime je ozvaničena izgradnja stanova po povoljnim uslovima za zaposlene u prosvjeti i javnoj upravi sa teritorije opštine Kotor.

Opština Kotor, kako su naveli u saopštenju, opredijelila je pet lokacija u Industrijskoj zoni, pojedinačne površine od oko 2.600 m2, na kojima će biti izgrađeno do 250 stanova. 

Lokalna samouprava obezbijedila je i komunalno opremanje zemljišta, kažu iz Opštine. 

Početak radova planiran je kroz godinu, dok se završetak očekuje za tri. 

"Najznačajnije u ovom projektu je što omogućavamo ljudima koji rade u javnom sektoru da obezbijede krov nad glavom, kako bi ostali u našem gradu i imali siguran život. Zaposleni u ovom sektoru do danas su bili onemogućeni da riješe svoje stambeno pitanje, posebno imajući u vidu kolika je cijena stanova u Kotoru", kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, podsjetivši da je Opština Kotor u saradnji sa sindikalnom zdravstvenom organizacijom već otpočela izgradnju 60 stanova za medicinare.

Potpise na ugovore stavili su prvi čovjek Kotora, predsjednik Osnovnog suda u Kotoru Srđan Klikovac, rektor Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, predsjednik Sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore Mladen Šuškavčević, direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić, kao i predsjednik Sindikalne organizacije Uprave prihoda i carina Rade Krivokapić.

Potpisivanju ugovora ispred Opštine Kotor prisustvovali su predsjednica parlamenta Maja Mršulja, sekretar za imovinsko-pravne poslove Nebojša Mandić, sekretarka za urbanizam, stanovanje i uređenje prostora Jelena Franović te glavna gradska arhitektica Senka Lazarević.

Na potpisivanju su bili i Marina Jovanović, predsjednica Sindikata Osnovnog suda u Kotoru, Tatjana Dlabač, dekanica Fakulteta za pomorstvo Kotor kao i Jagoš Đurđevac i Milan Korać, članovi Sindikata bezbjednosnih institucija Crne Gore.

 

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR