16 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukićević: Pronaći rješenje za prevoz  putnika od Aerodroma Golubovci do Podgorice uz puno poštovanje regulative

Izvor: Ministarstvo saobraćaja

Društvo

Comments 0

Vukićević: Pronaći rješenje za prevoz putnika od Aerodroma Golubovci do Podgorice uz puno poštovanje regulative

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević, predsjednica Odbora direktora Aerodromi Crne Gore, Jelena Maraš i predsjednik Opštine Zeta, Mihajlo Asanović razgovarali su tokom današnjeg sastanka o problemima putničkog prevoza između aerodroma Golubovci i Glavnog grada.

Kako se navodi u saopštenju iz Ministarstva sastanak je uslijedio nakon brojnih dezinformacija vezanih za nadležnosti, ali i zbog iznalaženja zakonskih mogućnosti kako bi se taj problem koji je naslijeđen iz prethodnog perioda, i koji postoji već nekoliko godina, što adekvatnije riješio. 

Vukićević je izrazila spremnost da u skladu sa onim što je nadležnost ministarstva, bude na raspolaganju zainteresovanim stranama, ali ih je i upoznala sa normativom koju je potrebno poštovati.

Ukazala je da se linijski prevoz putnika između Zete i Podgorice obavlja u skladu sa zakonom kao međugradski, te da su prevoznici koji obavljaju prevoz na ovoj relaciji prošli zakonom definisanu proceduru u ministarstvu za registraciju i ovjeru redova voznje.

"Što se tiče prevoza putnika na relaciji od Aerodroma Golubovci do Podgorice, zakon daje mogućnost obavljanja šatl prevoza putnika, mimo servisa i auto taksi prevoza, ali i prevoza unutar linija medjugradskog prevoza, gdje bi osim potrebnih registrovanih i ovjerenih redova vožnje i licence za međugradski saobraćaj, bilo potrebno da Aerodromi obezbijede stajalište za autobuse, koje trenutno ne postoji, i gdje bi se ušlo u potrebne izmjene Daljinara. 

U ovoj proceduri ministarstvo će pružiti podršku kako bi se ispoštovale zakonske obaveze, ali i kako bi se građanima obezbijedila što bolja usluga, navodi se u saopštenju.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR