21 °

max 21 ° / min 12 °

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 8°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Jakšić-Stojanović: Osnivanje British Academy važan korak ka primjeni najsavremenijih standarda u obrazovnom procesu

Društvo

Comments 1

Jakšić-Stojanović: Osnivanje British Academy važan korak ka primjeni najsavremenijih standarda u obrazovnom procesu

Autor: Antena M

  • Viber

U Podgorici je juče svečano otvorena prestižna British Academy.

Svečanosti su ispred Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija prisustvovale ministarka Anđela Jakšić-Stojanović i savjetnica u Ministarstvu Isidora Injac, saopšteno je iz tog resora. 

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija čestitala je osnivačima Akademije, naglašavajući da osnivanje British Academy u Crnoj Gori predstavlja važan korak ka primjeni najsavremenijih međunarodnih standarda u obrazovnom procesu.

Ona je posebno naglasila važnost saradnje sa međunarodnim partnerima u oblasti obrazovanja, ističući da je British Academy primjer kako se uspješno mogu realizovati savremeni obrazovni programi koji su potpuno usklađeni sa potrebama savremenog doba i da je to model koji treba primjenjivati i u našem obrazovnom sistemu.

Savjetnica u Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija je, sa osnivačima i predstavnicima Britanske ambasade presjekla vrpcu i svečano otvorila školu.

Ona je izrazila zadovoljstvo zbog osnivanja ove akademije u Podgorici, ističući njen značaj za unapređenje obrazovnog sistema u Crnoj Gori, kao i za razvoj mladih talenata.

Istakla je i važnost ove institucije kao inovativnog prostora gdje se podstiču kreativnost, znanje i ključne vrijednosti koje oblikuju društvo.

Ceremonija je završena obilaskom prostorija Akademije, nakon čega su gosti imali priliku da se detaljnije upoznaju sa programom i nastavnim kadrom koji će voditi ovu prestižnu instituciju.

Događaju su prisustvovali i Tony Macfadyen, jedan od osnivača akademije, Sarah Pilbeam Depuy, šefica Misije Britanske Ambasade u Crnoj Gori, kao i Peter Middleton, direktor partnerske škole iz Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Marko

Bravo,bravo ali mozete li nam objasniti ko su ovi tipovi i na cemu se bazira prestiz privatne organizacije koja ne postoji ni u jednu drugu zemlju osim ovu nasu. Britanska akad4mija,kao Canu,je nesto sasvim drugo i koristeci to ime dovode u zabludu ljude a ko im i zasto to omogucava samo oni znaju.