18 °

max 20 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

20° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joanikije i Rajnke razgovarali u Cetinjskom manastiru: Crkve i vjerske zajednice važne za održavanje atmosfere mira i razumijevanja

Izvor: mitropolija.com

Društvo

Comments 13

Joanikije i Rajnke razgovarali u Cetinjskom manastiru: Crkve i vjerske zajednice važne za održavanje atmosfere mira i razumijevanja

Autor: Antena M

  • Viber

U Crnoj Gori crkve i vjerske zajednice imaju značajnu društvenu ulogu, ne samo po pitanjima vjere, već i u stvaranju i održavanju atmosfere mira, razumijevanja i saradnje građana, ocijenili su mitropolit crnogorsko-primorski SPC Joanikije i američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke.

Iz MCP SPC su saopštili da se Joanikije sastao sa Rajzing Rajnke i njenim saradnicima u Cetinjskom manastiru.

"Sagovornici su se u razgovoru saglasili da u Crnoj Gori, kao multietničkoj i viševjerskoj državi, crkve i vjerske zajednice imaju svoju značajnu društvenu ulogu, ne samo po pitanjima vjere, već i u stvaranju i održavanju atmosfere mira, razumijevanja i saradnje svih crnogorskih građana“, kaže se u saopštenju, prenosi Mina. 

Navodi se da je Rajnke prenijela da su Sjedinjene Američke Države zainteresovane za pitanja vjerskih sloboda i sveukupne stabilnosti u regionu.

Ona je, kako se dodaje, naglasila potrebu poštovanja vjerskih i drugih ljudskih prava svih bez razlike, kako od države, tako i međusobno među građanima i vjerskim zajednicama.

Navodi se da je Joanikije upoznao Rajzing Rajnke sa najvažnijim vjerskim, humanitarnim, prosvjetnim i kulturnim aktivnostima Mitropolije, iskazavši posvećenost bogoslužbenom životu, kao temelju svih drugih poduhvata i napora.

„Rajzing Rajnke i Joanikije su razmijenili stavove i o drugim aktuelnim pitanjima koja se tiču uloge Crkve i vjerskih zajednica u savremenom crnogorskom društvu, saglasivši se da je dijalog najbolje sredstvo za prevazilaženje svih izazova“, navodi se u saopštenju. 

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

Treba napisat peticiju SAD-u da Rajnke čitavo vrijeme vodi profašističku -antidemokratsku i prorusku-antiameričku politiku u CG, i da je vate okle su je doveli

mr

Mislim da su moguća dva razloga njene pośete: ili joj je naloženo da prenese mišljenje Direktora CIA-e, jer razgovor sa ovom trojicom je gubljenje vremena, obzirom da im je on nominalni šef, ili da se strpi dok ne dođe Tramp, a onda mogu da je zapale (CG) sa sve četiri strane! Od nje CG nit je viđela, niti može očekivati bilo šta dobro!