15 °

max 20 ° / min 9 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

22° / 16°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zdravlje djece i poljoprivreda ugroženi: Stanovnici Vrela od CEDIS-a traže hitnu izgradnju trafostanice

Društvo

Comments 0

Zdravlje djece i poljoprivreda ugroženi: Stanovnici Vrela od CEDIS-a traže hitnu izgradnju trafostanice

Autor: Antena M

  • Viber

Stanovnici sela Vrela u opštini Mojkovac suočavaju se s ozbiljnim problemima zbog niskog napona struje, što ozbiljno ugrožava zdravlje njihove djece i kvalitet njihovog života. Jelena Vujičić, vlasnica lokalnog poljoprivrednog gazdinstva, obratila se otvorenim pismom izvršnom direktoru CEDIS-a Vladimiru Ivanoviću, izražavajući duboko nezadovoljstvo zbog nedostatka adekvatne elektroenergetske infrastrukture.

„Zbog prirode bolesti moje kćerke od pet godina i sina od dvije godine, neophodno je često inhaliranje. Međutim, zbog nedopustivo slabog napona struje na adresi Vrela, često nijesmo u mogućnosti da pružimo potrebnu medicinsku pomoć svojoj djeci“, naglasila je Vujičić.

Ona dodaje da su tokom zime često odsječeni od civilizacije, što dodatno pogoršava već ozbiljnu situaciju.

Osim problema sa zdravljem djece, Vujičić se suočava i sa problemima u poljoprivredi.

„Unutar našeg poljoprivrednog gazdinstva imamo farmu koza, a napon struje vrlo često nema snage da pokrene muzilicu. Prinuđeni smo da muzemo ručno, što nam izaziva bolove u šakama i otežava rad“, pojasnila je Vujičić.

Pismo takođe naglašava da su pretrpjeli ozbiljne poteškoće i u svakodnevnim poslovima, uključujući nemogućnost korišćenja mašine za pranje veša, koja ponekad radi više od 12 sati bez uspjeha, kao i kvarenje hrane u frižideru i zamrzivaču.

„Računi za struju rastu, dok kvalitet usluga opada. U isto vrijeme, naši svakodnevni obroci se presporo spremaju, što dodatno otežava bavljenje ruralnim i agro turizmom“, dodala je Vujičić.

Prema odluci CEDIS-a od 8. decembra 2021. godine i 29. avgusta 2022. godine, bila je planirana izgradnja stubne trafostanice u ovoj oblasti. Ipak, Vujičić ukazuje da je izgradnja kasnila više od dvije godine.

„I pored zvaničnih obećanja, mi i dalje živimo u uslovima nedostojnim čovjeka“, naglasila je Vujičić.

U pismu upućenom Ivanoviću, Vujičić je zatražila hitnu reakciju i ispunjenje obećanja o izgradnji trafostanice, kako bi se omogućila adekvatna električna energija i poboljšali uslovi za život u ovom ruralnom području.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR