14 °

max 20 ° / min 10 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

22° / 16°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MPNI: Podrška inovativnim obrazovnim programima  i nagrade za pobjednike matematičkog takmičenja

Izvor: MPNI

Društvo

Comments 0

MPNI: Podrška inovativnim obrazovnim programima i nagrade za pobjednike matematičkog takmičenja

Autor: Antena M

  • Viber

 

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, u saradnji sa NVO Tinker i kompanijom Kotor-Lovćen Cable Car, organizovalo je prijem za pobjednike takmičenja „Kengur bez granica”.

Kako navode u saopštenju, „Kengur bez granica” je međunarodno matematičko takmičenje koje omogućava učenicima širom svijeta da testiraju svoje matematičke vještine i znanje.

"Više od šest miliona djece iz 80 zemalja učestvuje u ovom događaju, rješavajući iste matematičke zadatke i izazove. Crna Gora je ponosni član globalne Asocijacije „Kengur bez granica” i aktivno učestvuje u ovom prestižnom takmičenju.  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija pruža punu podršku nevladinoj organizaciji Tinker koja je organizator takmičenja „Kengur bez granica” u Crnoj Gori i snažno ohrabruje učenike da se prijave za buduća takmičenja, kako bi na kreativan i zanimljiv način unaprijedili svoja znanja i vještine u oblasti matematike", navodi se u saopštenju.

 Iz tog resora ističu da na ovaj način Ministarstvo nastavlja da promoviše inovativne obrazovne programe i aktivnosti koje podstiču mlade da razvijaju svoje talente i potencijale.

Pobjednicima takmičenja su simbolične nagrade uručili: prof. dr Andjela Jaksic-Stojanovic, ministarka, prof. dr Nela Milošević ispred NVO Tinker i Marko Ćuš, izvršni direktor kompanije Kotor-Lovćen Cable Car koja je obezbijedila i poklon vaučere za pobjednike ovog takmičenja, navodi se u saopštenju MPNI.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR