17 °

max 20 ° / min 9 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Popović i Božović povukli kandidature za Ombudsmana RTCG-a u korist Vesne Pejović

Društvo

Comments 0

Popović i Božović povukli kandidature za Ombudsmana RTCG-a u korist Vesne Pejović

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Danijela Popović i Žarko Božović povukli su kandidature za Ombudsmana Radio-televizije Crne Gore (RTCG) u korist koleginice Vesne Pejović i o tome obavijestili Savjet Javnog servisa.

"Obavještavamo vas da povlačimo kandidaturu za Ombudsmana RTCG, u korist koleginice Vesne Pejović", stoji u dopisu Savjetu RTCG Danijele Popović i Žarka Božovića, kao i u saopštenju dostavljenom Anteni M.

"Dugogodišnja novinarka-urednica u TVCG, autorka je brojnih emisija, serijala Vesna Pejović i jedna od autorki i potpisnica novinarskog Kodeksa. Podsjećamo da je Vesna Pejović kao dugogodišnja predsjednica Nezavisnog sindikata novinara jedna od inicijatorki i osnivača Novinarskog samoregulatornog tijela, prvog u istoriji novinarstva u Crnoj Gori. Takođe je od 2006. u tom tijelu 4 godine bila zadužena za praćenje i analizu elektronskih medija i jednom mjesečno, na konferenciji za novinare javno su iznosila ključne probleme u kršenju novinarskog kodeksa, a na konkretnim primjerima ukazivala na medije koji krše Kodeks...

U prijavi za konkurs Pejovićeva je, na osnovu velikog iskustva i znanja, objasnila članovima Savjeta kako i šta treba da radi Ombudsman RTCG.

Smatramo da koleginica Pejović, sa kojom dijelimo iste svjetonazore, svojim intelektualnim i profesionalnim kapacitetima, kao i velikim iskustvom koje ima u novinarstvu, zaslužuje da obavlja posao zaštitnice prava slušalaca, gledalaca i čitalaca Radio Televizije Crne Gore", navode Popović i Božović.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR