20 °

max 20 ° / min 9 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Savjet RTCG danas o direktoru

Društvo

Comments 1

Savjet RTCG danas o direktoru

Autor: Antena M

  • Viber

43. Redovna sjednica Savjeta RTCG-a na kojoj će se obaviti izbor novog generalnog direktora održaće se danas sa početkom u 11 časova.

Komisija za pregled prijava podnesenih po osnovu javnog konkursa za izbor generalnog direktora RTCG je utvrdila listu kandidata prijavljenih za izbor generalnog direktora Radio televizije Crne Gore a kandidati su Časlav Vujotić, Snežana Burzan, Boris Raonić, Slaven Knezović, Andrijana Kadija, Žarko Božović, Sabrija Vulić, Vladimir Maraš i Srđan Čović.

Raonić, koji nakon biranja u dva mandata trenutno obavlja funkciju v.d. generalnog direktora, ponovo se prijavio na konkurs, uprkos činjenici da zakon ne dopušta da ista osoba više od dva puta pokriva tu poziciju.

Na to je uoči današnje sjednice ukazalo sedmoro kandidata za generalnog direktora RTCG-a koji su pisali Savjetu Javnog servisa uz upozorenje da novi zakon ne dozvoljava treći izbor.

Takođe, četiri kandidata za generalnog direktora Radio-televizije Crne Gore i dva zaposlena u Javnom servisu podnijeli su krivičnu prijavu protiv doskorašnjeg generalnog direktora Borisa Raonića i više članovam Savjeta RTCG-a, koji mu, kako su naveli „služe omogućavajući nelegalno uzurpiranje funkcija i privilegija“.

Kako su naveli u saopštenju, prijavu su podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici (ODT) za kriminalno udruživanje i zloupotrebu službene dužnosti.

Na današnjoj sjednici se treba obaviti i izbor ombudsmana Javnog servisa a kandidati Danijela Popović i Žarko Božović povukli su svoje kandidature za korist koleginice Vesne Pejović i o tome sinoć obavijestili Savjet Javnog servisa.

“Smatramo da koleginica Pejović, sa kojom dijelimo iste svjetonazore, svojim intelektualnim i profesionalnim kapacitetima, kao i velikim iskustvom koje ima u novinarstvu, zaslužuje da obavlja posao zaštitnice prava slušalaca, gledalaca i čitalaca Radio Televizije Crne Gore&quot", naveli su Popović i Božović u saopštenju.

Kandidati za generalnog direktora RTCG Časlav Vujotić, Andrijana Kadija, Slaven Knezović, Sabrija Vulić, Žarko Božović, Snežana Burzan Vuksanović, Srđan Čović pisali su Upravi za inspekcijske poslove - Inspekciji rada i apelovali da se, kako navode, shodno nespornim zakonskim ovlašćenjima, blagovremeno uključe u proces izbora generalnog direktora RTCG.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

miki

uzaludno vam je sve kandidati, već se unaprijed zna sve Raonić dobro sluša a ima ko će ga posaditi u fotelju "Spajki Mandić i Knežević" ma kakav konkurs "oni to bolje biraju" ko komisiju ako je ima pita-niko.