13 °

max 16 ° / min 11 °

Nedjelja

15.09.

16° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 9°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

18° / 16°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 16°

Subota

21.09.

23° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vladimir Maraš o ponovnom izboru Raonića: Današnji dan je ustoličio besmisao u javnom prostoru kao novi standard

Društvo

Comments 4

Vladimir Maraš o ponovnom izboru Raonića: Današnji dan je ustoličio besmisao u javnom prostoru kao novi standard

Autor: Antena M

  • Viber
Piše: Vladimir Maraš, kandidat za generalnog direktora Javnog servisa (Facebook status)
Današnji, demokratski sproveden izbor za generalnog direktora nacionalnog Javnog servisa, bukvalno je ogledalo opštih okolnosti u crnogorskom društvu. Znao sam da će cijeli proces biti bolan i da će trajati, ali imaginarijum u kom funkcionišu članovi Savjeta RTCG, izuzev potpredsjednice Savjeta, gospođe Marijane Camović-Velicković, podsjeća na hroničnu bolest koja razara demokratsko tkivo ove države tri decenije unazad.
Bajke koje smo čuli danas, kao i formalno-pravno izvgravanje ruglu svakog zakonskog okvira koji ova država nudi, od Javnog servisa i formalno su napravile novi, pinkovski reality koncept - farsu, kao novi televizijski žanr.
Stvari su veoma jednostavne - osam od devet kandidata, međusobnih konkurenata na čelnu poziciju RTCG, ne želi da učestvuje u farsi. Javni servis RTCG, nažalost svih nas osam kandidata, danas je postalo slika i prilika društva u kome živimo. Kako god izgledalo, ovo je još jedna mala, ali možda najvažnija pobjeda demokratije u ovom društvu. Korak po korak, kao društvo, doći ćemo do cilja. Kad dođemo na tu liniju, liniju sistemskog ozdravljenja, biće manje bitno da li je generalni direktor ovaj ili onaj kandidat. Do tada, možemo samo da apelujemo na donosioce odluka i sve grane vlasti da se okrenu ovom problemu, a problem je u jednoj od najvažnijih institucija države Crne Gore. U normalnoj zemlji, na pragu ulaska u društvo civlizovanih naroda, zloupotreba Parlamentarnog kanala u produženom cjelodnevnom trajanju ne bi bila moguća.
Ovako, jednočinka bez tematskog materijala postaje opšteprihvatljiva okolnost. Ili griješim? Današnji dan je ustoličio besmisao u javnom prostoru kao novi standard, doduše, ne prvi put.
Na kraju, u demokratiji, pita se svaki/a građanin/ka - koja god bila njegova/njena politička preferencija, da li je ovo to što želimo od nacionalnog Javnog servisa? Tako je, ne želimo to. Mislite o tome, jer na ovoj temi leži početak i kraj boljitka crnogorskog društva.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Mina

Ovo sto se danas desilo u rtcg je BOLEST BEZ LIJEKA.

Klapac

Sramni zaposleni u RTCG, lise 10 ljudi, niko da digne glas protiv bezakonja i nezakonitog Raonića. Pognuli su glave i ćute jer ne smiju da progovore. Pred neznalicom, prevarantom i lopovom ste ustukli… sram vas bilo svih 740 zaposlenih!!! Đe ste sindikati, ne bilo vas!

Mila K

Nije danas stigao besmisao u institucije. Uz ovakav nemoral i bezakonje, to se desilo 15. decembra kad su poslanici-ce pritisli zeleni taster za guvernera CB CG. Bar sad je više ljudi koji vide ubijanje institucije. Ali ni ono u decembru ni ovo danas nisu pobjede demokratije. Ovo su porazi EK i lokalne diplomatske zajednice koje su gilipteri kriminala i litijaške nepismenosti pretvorili u obične prejedače u CG.