21 °

max 21 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

21° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

21° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

19° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Počinje akcija suzbijanja nepropisnog parkiranja u centru Podgorice

Društvo

Comments 1

Počinje akcija suzbijanja nepropisnog parkiranja u centru Podgorice

Autor: Antena M

  • Viber

Akcija suzbijanja nepropisnog parkiranja u centru Podgorice, čiji je cilj podizanje svijesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila i očuvanja reda u saobraćaju, počeće danas.

Akciju sprovodi Glavni grad u saradnji sa Upravom policije.

Iz Glavnog grada saopštili su da je inicijativa pokrenuta kao odgovor na sve učestalije kršenje saobraćajnih propisa, koje ozbiljno narušava bezbjednost učesnika u saobraćaju, ometa kretanje pješaka i doprinosi stvaranju gužvi.

Ističe se da je potrebna koordinirana akcija i primjena konkretnije kaznene politike, kako bi rezultati bili vidljivi na terenu.

“Cilj akcije je podizanje svijesti vozača o važnosti poštovanja saobraćajnih pravila i očuvanja reda u saobraćaju”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će policijski službenici, komunalni inspektori i komunalni policajci vršiti pojačane kontrole na kritičnim tačkama u centru grada, sa posebnim fokusom na najfrekventnije ulice i pješačke zone.

“Nepropisno parkirana vozila biće sankcionisana u skladu sa važećim zakonskim propisima, a u slučaju potrebe, biće sprovedeno i njihovo uklanjanje”, ističe se u saopštenju.

Iz Glavnog grada apelovali su na sve vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, izbjegavaju nepropisno parkiranje i na taj način doprinesu očuvanju reda i bezbjednosti u gradu.

“Akcija će trajati sve dok se ne postignu željeni rezultati, a nadležni organi nastaviće sa redovnim kontrolama i nakon njenog završetka”, poručuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Petar

Postoji li institucija u zemlji Crnoj Gori koja može da suzbije višedecenijsko orgijanje kolima po Podgorici. Godinama unazad i pored bezbrojnih pritužbi građana, u kasnim ponoćnim satima bahati vozači se utrkuju u ulicama koje se nalaze tik uz MUP. Ulica Svetozara Markovića je užasavajući primjer..