15 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

23° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NVO Zagrad Montenegro: Ekološki incident u Župi, zakopano više od 50 zaraženih krava

Izvor: NVO Zagrad Montenegro

Društvo

Tag Gallery
Comments 2

NVO Zagrad Montenegro: Ekološki incident u Župi, zakopano više od 50 zaraženih krava

Autor: Antena M

  • Viber

U Župi je juče, u mjestu Bunić, dvadesetak metara od glavne saobraćajnice koja vodi do župskih naselja Oblatno, Zagrad, planininskih visoravni Konjsko i Lukavica, samo 100 metara od Liverovićkog jezera, bez obavještavanja mjesne zajednice Župa i mještana, zakopano preko 50 zaraženih krava koje su uginule na nekim od farmi u Nikšiću ili Danilovgradu, saopštili su iz NVO Zagrad Montenegro.  

"Zakopavanje zaraženih krava su izvele mašine JP Komunalno Nikšić, pod pokroviteljstvom Opštine Nikšić, uz nadzor veterinarske inspektorke Slavice Sudžum, što je dodatno poražavajuće za ovoj ekološki incident koji će se višestruko reflektovati negativno na živodnu sredinu. 

Tim povodom je NVO Župa u srcu, koju ovim putem podržavamo podnijela krivične prijave protiv onih koji su učestvovali u ovom nepimjerenom insitucijalnom djelovanju, nepoštujući zakonske procedure, a što je još malicioznije nepoštovanju građana najaktivnije ruralne zajednice kao što je Župa Nikšića", navodi se u saopštenju. 

Izvor: NVO Zagrad Montenegro 

Kako kažu iz NVO Zagrad Montenegro, mještani i prolaznici su već istog dana osjetili neprijatan miris koji se širi okolnim naseljima. 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Eh da je ovo prvi i jedini ekološki incident? Nažalost, cijela Crna Gora, svi njeni vodotokovi, usputna parkirališta, šume, riječju cio prostor C. Gore je ekološki incident koji traje godinama.