10 °

max 21 ° / min 10 °

Srijeda

02.10.

21° / 10°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 18°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
UPSUL: Vježba evakuacije, traganja i spašavanja na ostrvu Mamula

Izvor: UPSUL

Društvo

Comments 0

UPSUL: Vježba evakuacije, traganja i spašavanja na ostrvu Mamula

Autor: Antena M

  • Viber

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama sa menadžmentom hotela Mamula organizovala je vježbu traganja i spašavanja, kao i evakuacije gostiju i zaposlenih iz hotela Mamula na ulazu u Bokokotorski zaliv, u kojoj su učestvovali i predstavnici Tima za hitno reagovanje Luštice Bay. 

Kako navode ova vježba, koja je prvi put organizovana na ovaj način, pokazala je spremnost državnog i privatnog sektora da zajednički odgovore na potencijalne izazove u najzahtijevnijem dijelu crnogorske obale.

"S obzirom na to da je ostrvo Mamula veoma zahtjevno za operacije traganja i spašavanja sa morske strane, sam scenario je podrazumjevao evakuaciju povrijeđene osobe sa ostrva, koja se obavila sa spasilačkim čamcem SAR-1, uz asistenciju specijalnog SAR skutera i čamca SAR-4. U isto vrijeme menadžment hotela je, poštujući svoje interne bezbjednosne procedure evakuacije, uspješno sa dva plovila prevezao morskim putem 38 osoba do uvale Mirište. Kompletna koordinacija se obavljala preko Pomorsko-operativnog centra koji je dobio poziv na broj 129 Sigurnost na moru, a podršku sa kopna je išla preko OKC 112 za alamiranje hitnih medicinskih službi", saopšteno je iz UPSUL-a.

Ističu da ovom zajedničkom vježbom, Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama pokazala je spremnost da u koordinaciji sa privatnim sektorom može odgovoriti na sve potencijalne izazove koji se tiču traganja, spašavanja i evakuacije na najzahtjevnijem dijelu crnogorske obale, odnosno sa ostrva Mamula.
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR