10 °

max 21 ° / min 10 °

Srijeda

02.10.

21° / 10°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

22° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

19° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
EK o izboru Raonića: Svako kršenje zakona da bude adresirano od strane nadležnih organa

Izvor: Arhiva

Društvo

Comments 4

EK o izboru Raonića: Svako kršenje zakona da bude adresirano od strane nadležnih organa

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Evropska komisija očekuje od svih medija i novinara u Crnoj Gori, a posebno od RTCG-a kao javnog servisa, da postupaju u skladu sa najvišim pravnim, profesionalnim i etičkim standardima. To je Pobjedi saopšteno iz Evropske komisije povodom trećeg nezakonitog imenovanja Borisa Raonića na mjesto generalnog direktora Javnog servisa.

-Očekujemo da će svako eventualno kršenje zakona biti adresirano od strane nadležnih domaćih organa, u skladu sa nacionalnim zakonodavstvom i relevantnim međunarodnim i evropskim standardima - kazala je Pobjedi portparolka EK Ana Pisonero. 

Podsjećamo, Savjet Radio televizije Crne Gore u subotu je treći put izabrao Borisa Raonića za direktora te institucije. Pet od šest članova Savjeta glasalo je za Borisa Raonića, dok je jedan listić bio nevažeći - na njemu nije bio zaokružen ni jedan od devet kandidata. Raonić je izabran za čelnika Radio-televizije Crne Gore uprkos činjenici da Zakon o nacionalnom javnom emiteru ne dozvoljava da jedna osoba tri puta bude na toj funkciji.

Prethodne dvije godine su obilježili i brojni sudski sporovi, a presude Osnovnog, Višeg i Vrhovnog suda su pokazale da je Raonić 2021. godine bio nezakonito izabran. Takvo mišljenje je dala i Agencija za sprečavanje korupcije (ASK), koja je istakla da je bio u konfliktu interesa, ali i da nije ispunjavao još jedan uslov, a to je deset godina radnog iskustva u VII 1 obrazovnom stepenu.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Jel ovo neka za*ebancija? Ovo jw zaoštavština neznanja tetkice Popa. Sad neka ćute. Opravdanje su za bezakonje Spajića.

mr

Završena priča! Očekujete reakciju onih kojima ste pomogli da promijene uslove konkursa, kao za malo "jaču" daktilografkinju, koji nijesu ispoštovali niti jednu odluku suda, čije inspekcije ćute kao zalivene, đe........ ! Prijatno gospođo! Nema neke razlike između Vas, i njih koji su brinuli da se sve ovo završi više nego tragikomično!

Kontraš_007

Prdi Ane svatovi ti gredu. Oni da su mislili da poslušaju EK i sudske presude nebi ni izabrali Roanikija nego ih baš zabolje i za EK i za sudske odluke. A ovi naši pavijani iz sudstva zabili glavu u pjesak i ćute. Pocjepao bih diplomu da sam sudija kada bi moje odluke političari nipodaštavali.