19 °

max 19 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 14°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kovačević o zakopavanju zaraženih krava u Župi: Izmještene su na nenaseljenu lokaciju, riješili smo problem

Izvor: Screenshot

Društvo

Tag Video
Comments 3

Kovačević o zakopavanju zaraženih krava u Župi: Izmještene su na nenaseljenu lokaciju, riješili smo problem

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Nikšić i poslanik NSD Marko Kovačević u Skupštini je danas pomenuo slučaj iz Župe, na koji su ukazali iz NVO Zagrad. 

Podsjetimo, iz te NVO je saopšteno da je u Župi, u mjestu Bunić, dvadesetak metara od glavne saobraćajnice koja vodi do župskih naselja Oblatno, Zagrad, planininskih visoravni Konjsko i Lukavica, samo 100 metara od Liverovićkog jezera, bez obavještavanja mjesne zajednice Župa i mještana, zakopano preko 50 zaraženih krava koje su uginule na nekim od farmi u Nikšiću ili Danilovgradu. 

Kovačević je u Skupštini kazao da je zahtjev farmera proslijedio nadležnom Sekretarijatu koji je ušao u dalju proceduru. 

"Ja nijesam stručan da ja odredim gdje mogu da se tretiraju leševi tih životinja, to su uradili oni, ja sam mislio da tu nema nikakvih problema.

U ovom slučaju je nastao problem, mi smo problem riješili, rečeno mi je kad sam ispitivao šta se i kako desilo, da je jedan od radnika Komunalnog preduzeća, koji je inače bio v.d. tog preduzteća kada smo mi preuzeli vlast, inicirao i rekao da je praksa bila da to ide tamo, Kako je ta praksa postojala, kako je utvrđena, ja ne znam, ali nju je potvrdila i nadležna inspektorka koja se time bavila. Jedino ko je demantovao je bila neka NVO, nijesu mještani Župe. Ja sam za to da se utvrdi i u ovom slučaju kako se to desilo, i u prethodnim slučajevima, ako ih je bilo. To su ona saznanja do kojih sam ja došao i kako je ta praksa ustanovljena i kako je nekome uopšte palo na pamet da to tamo bude", rekao je Kovačević.  

On je istakao da čim su za to saznali počeli su da djeluju.

"Izmjestili smo to sa te lokacije. Jutros je sekretar Sekretarijata bio u sudu da da izjavu tamo, i o okolnostima koje se tiču ove lokacije i o okolnostima nove lokacije na koju su premještene te krave, tako da je u tom smislu sada sve odrađeno po procedurama, čak je i potpisan ugovor sa vlasnicima nove lokacije o svemu tome, tako da tu nema problema niti je naseljeno mjesto u pitanju", rekao je Kovačević i naveo da je veći problem što ne postoji Protokol na državnom nivou koji tretira ovakve situacije. 

"Ova greška je napravljena i zbog hitnosti situacije da se zaraza ne proširi na ostale životinje", istakao je Kovačević. 

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

E, stetocine jedne!

Vasem neznanju i reko sam nijesam reko..podvalama kraja nema! Kravama tu nije mjesto Imalo je nacina drugih...a sto odlazeye otpad u zeljezaru i to ce bit da si neupucen... Sram vas bilo ! Stetocine!

Markilj

Zar ne treba javni tender, ne mozete vi tek tako da dogovarate sa privatnicima i potpisujete ugovore o zakupu ili koriscenju zemljista mimo svih propisa i procedura. Kako nista ne umiju uraditi kako treba. Eto materijala za istrazivacko novinarstvo.