15 °

max 21 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Crnogorsko društvo za borbu protiv raka zdravstvenoj ustanovi na Žabljaku doniralo edukativni materijal

Društvo

Comments 0

Crnogorsko društvo za borbu protiv raka zdravstvenoj ustanovi na Žabljaku doniralo edukativni materijal

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Predstavnici Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR), juče posjetili su Zdravstvenu stanicu Žabljak koja posluje u sklopu Doma zdravlja u Pljevljima. Prilikom posjete, Nataši Pašić, izabranoj ljekarki te ustanove, predata je donacija u vidu postera.

Na posterima je predstavljen dio aktivnosti CDPR-a u borbi protiv raka posljednjih godina, ali i pušenja koje je svakako jedan od glavnih dokazanih uzroka njegovog nastanka.

“Tu prvenstveno mislimo na rak pluća, ali nažalost ni ostale vrste raka nisu imune na kancerogene materije koje sadrži duvan i štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda.

Naša borba protiv raka i pušenja svih proteklih godina se odvija neprestano, kako u Glavnom gradu Podgorici, tako i po svim zdravstvenim i vaspitnoobrazovnim ustanovama u cijeloj našoj državi. Među poklonjenim posterima izdvajaju se, osim onih o problemima pušenja i borbe protiv raka, i oni koji propagiraju i preventivno podstiču fizičku aktivnost i zdrav život. Takođe, među brojnim posterima se nalaze i oni koji opominju na zabranu pušenja u zdravstvenim ustanovama”, kažu u CDPR-u i dodaju da su to korisni i lijepi posteri i  stoga postavljeni da ukrase prostorije svih ljekarskih ordinacija i sestrinskih soba Zdravstvene stanice Žabljak, koje tako sada svakako izgledaju lijepo, uredno i ugodno, za boravak kako zaposlenih tako i za pacijente koji koriste njihove usluge.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR