15 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 10°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
NVO Euromost: Otkriveno koja firma ispušta nepoznatu bijelu tečnost u Lim

Izvor: screenshot

Društvo

Tag Video
Comments 2

NVO Euromost: Otkriveno koja firma ispušta nepoznatu bijelu tečnost u Lim

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Zajedničkom saradnjom NVO,,Euromost",Osnovnog državnog tužilaštva Bijelo Polje, Centra bezbjednosti Bijelo Polje, Uprave za inspekcijske poslove i inspektora za vode Omara Bašića, kao i Centra za ekotoksikoloska ispitivanja, juče je nakon novog ispuštanja bijele tečnosti u rijeku Lim otkriveno iz koje firme se ona ispušta, naveli su iz "Euromosta".

Euromost navodi da je bijela nepoznata tečnostispuštena juče od 12h do 14h, o čemu su odmah obavijestili inspektora za vode i Centar bezbjednosti Bijelo Polje.

“Oni su obavijestio dežurnog tužioca, a isti dao nalog službenicima za privredni kriminal, da udju u firmu za koju se sumnjalo da ispušta, koji su odmah postupili i u saradnji sa inspektorom za vode Omarom Bašićemotkrili nakon pet godina gdje se ispušta bijela tečnost jer je ta firma godinama negirala da je oni ispuštaju, a što je bio razlog da se saslušaju u Centar bezbjednosti i dva lica”, kazali sui z Euromosta.

Odmah nakon saznanja o ekološkom incidentu na Limu, kako su dodali, uključio se i Centar za ekotoksikoloska ispitivanja koji je juče uputio svoj tim iz Podgorice u Bijelom Polju i uzeo uzorak u firmi sa mjesta ispuštanja, kao i u rijeci.

“Trenutno je vodostaj Lima na najnižem nivou i svaki dan je rizik, da se ponovo desi pomor ribe na području Opštine Bijelo Polje zbog velike zagadjenosti ove rijeke. Iz tog razlog ova organizacija poziva sve državne institucije,inspekcije,organizacije,ribolovce i gradjane, da obrate pažnju na ovu rijeku i svi zajedno kao u ovom slučaju djeluju, u cilju zaštite ove rijeke i ribljeg fonda”, kazali su iz NVO,,Euromost", koja će, kako su najavili, nastaviti da svakodnevno sa svojim članovima i ribolovcima prati stanje na ovom mjestu, kao i na drugim lokacijama pored rijeke na kojima se, kako sumnjaju, ispustaju u rijeku štetne materije.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Seljanovac

Zacepit cijev pa neka se on o jadu zabavi...