12 °

max 22 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

22° / 11°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

23° / 16°

Subota

21.09.

23° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 16°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Lovćenske straže 1990: Ispitati navode da Crkva Srbije planira gradnju limenih objekata na Lovćenu

Izvor: Antena M/ Dragan Tomašević

Društvo

Comments 7

Lovćenske straže 1990: Ispitati navode da Crkva Srbije planira gradnju limenih objekata na Lovćenu

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

"Patriotski pokret otpora - Lovćenske straže 1990" obratio se pismom Predśedniku Crne Gore, Vladi i Skupštini Crne Gore, Specijalnom državnom tužilaštvu i Agenciji za nacionalnu bezbjednosti, tražeći od njih da ispitaju navode i planove za postavljanje limenih objekata na Lovćen, te da  reaguju u cilju zaštite mira u Crnoj Gori.

"Na društvenim mrežama u posljednje vrijeme šire se informacije o planiranom postavljanju "limene crkve"  ili "limenog krsta" na području Nacionalnog parka Lovćen, od strane klira i laika Crkve Srbije.

Poštovana gospodo, molimo vas da shodno vašim nadležnostima, a u interesu građanskog mira u Crnoj Gori preduzmete neophodne mjere radi provjere tačnosti ovih informacija. Takođe vas molimo da preduzmete adekvatne radnje u sprečavanju eventualnih "građevinskih" akrivnosti Crkve Srbije (kolokvijalno), odnosno Beogradske patrijaršije Pravoslavna crkva u Srbiji (kanonski) na području Nacionalnog parka Lovćen, jer bi one bile u suprotnosti s Ustavom i određenim zakonima Crne Gore" navodi se u pismu Patriotskog pokreta otpora „Lovćenske straže 1990“

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

To bi, definitivno, bila dara koja bi prevršila mjeru! Sa tim se ne smije igrati i onaj koji to pokuša bi snosio potpunu odgovornost za ono što bi se dogodilo! Možda bi i Vučić morao vojsku angažovati, a Pipun lovačko društvo?

SFRJ

Izvinjavam se što možda nijesam upućen u crkvene probleme… ali kakva je to Crkva Srbije koja se pominje toliko puta baš tim nazivom? Nikad čuo. Misli se na SPC?

cefalo

@Goran, nit je Lovćen ikad bio srpski nit će na njemu Crkve Srbije biti. Upamti i zapiši! No ćete vratiti i ove koje ste oteli! Doći će kraj moravskim kontejnerima na crnogorskoj zemlji! Lijep pozdrav po ptici rugalici, jer se rugaš Crnogorcima, a to nije mudro, Nimalo.