17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

18° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ćulafić: Radićemo na pronalaženju rješenja za postepeno zatvaranje Mostine

Izvor: MERS

Društvo

Comments 0

Ćulafić: Radićemo na pronalaženju rješenja za postepeno zatvaranje Mostine

Autor: Antena M

  • Viber

Na radnom sastanku ministra ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjana Ćulafića i predsjednika opštine Rožaje Rahmana Husovića dogovoreno je da će zajednički raditi na pronalaženju rješenja za postepeno zatvaranje deponije “Mostina”.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, jedan od zaključaka sastanka je da će opština započeti selekciju otpada te uputiti zahtjev resornom Ministarstvu i Vladi Crne Gore u kojem će zatražiti podršku za rješavanje ovog dugogodišnjeg problema.

Ministar Ćulafić je na početku sastanka istakao da je Ministarstvo spremno da pomogne Rožajama i da su svjesni da pored ekoloških, sjever Crne Gore ima i mnoge druge probleme.

"Spreman sam da razmotrimo sve opcije koje su dostupne i da radimo na rješavanju problema do izgradnje regionalnog centra za upravljanje otpadom," poručio je Ćulafić.

Predsjednik Husović je iskazao zahvalnost zbog interesovanja ministra za rješavanje problema deponije “Mostina”, koji je jedan od gorućih problema u opštini Rožaje.

“Opština Rožaje je spremna, da u skladu sa novim Državnim planom upravljanja otpadom, koji je u izradi, pristupi sprovođenju mjera za saniranje i postepeno zatvaranje deponije Mostina”, rekao je Husović.

Ministar Ćulafić je naveo da zbog same konfiguracije terena deponije, neke mjere koje je naložila Agencija za zaštitu životne sredine nijesu mogle biti u potpunosti sprovedene.

"Mostina je dugogodišnji problem koji je izazvao određenu reakciju javnosti, što je razumljivo jer građani dugo čekaju rješenje," kazao je ministar Ćulafić.

Husović je ministra upoznao sa započetim i planiranim projektima na teritoriji Rožaja, od kojih će zavisiti dalji razvoj te opštine. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR