19 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

17.09.

21° / 11°

Srijeda

18.09.

22° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Joanikije poručio -  Oni koji u svetinje ulaze "sa pakošću, grajom i mržnjom navlače zlo na sebe i svoje porodice"; Nezadovoljan zašto je Filermosa i dalje u muzeju

Izvor: MCP

Društvo

Comments 23

Joanikije poručio - Oni koji u svetinje ulaze "sa pakošću, grajom i mržnjom navlače zlo na sebe i svoje porodice"; Nezadovoljan zašto je Filermosa i dalje u muzeju

Izvor: MCP

Autor: Antena M

  • Viber

Mitropolit Crkva Srbije u Crnoj Gori Joanikije, služeći liturgiju u Cetrinjskom manastiru, ponovo je danas iskazao nezadovoljstvo činjenicom da se ikona Bogorodice Filermose nalazi u muzeju. 

Joanikije je kazao da je to zato "što naše vlasti još ne razumiju da ta ikona ne može nikako da boravi u muzeju jer to nije njeno mjesto i da tamo nema onu ulogu koju bi imala u Hramu Božijem". Joanikije je kazao i da će "doći  i to vrijeme da oni koji o tome odlučuju da to i razumiju".

Joanikije je, takođe, iskazao nezadovoljstvo odnosom prema Cetinjskom manastiru i naglasio da svi oni koji u svetinje ulaze "sa pakošću, grajom i mržnjom navlače zlo na sebe i svoje porodice". 

„Svjedoci smo na žalost da vidimo potpuno nerazumijevanje i nepoštovanje ove svetinje pa smo doživjeli ovdje poslednjih tridesetak godina i nešto ranije urlike, provokacije kao i odustvo straha Božijeg. Razumijemo ljude koji su otuđeni od Boga jer misle da dobro čine a ne znaju da sebe razaraju i da takvim ponašanjem mogu navući prokletstvo na sebe. To ne želimo nikom nego se molimo Svetom Jovanu i Gospodu Bogu da ih Gospod sve prosvijetli i da se obrate na put spasenja jer i njima kao i svima nama treba spasenje i treba im Božija blizina i milost da ih oplemeni i prosvijetli. Daj Bože da nas sve zajedno Gospod prosvijetli i urazumi da idemo pravim, istinskim putem Božijim. I moramo da opomenemo ljude kada dolaze u svetinju, da dolaze kako valja, za blagoslov. Da dolaze da ispovijede svoje grijehe, da ih se oslobode i budu učesnici ove Svete Božije kako bi zadobili blagoslov i milost Božiju sebi i svojim porodicama. A ne da pakošću, grajom i mržnjom, navlače zlo na sebe i svoje porodice. Na žalost to se vrlo često plaća nesrećama i životima. To nikom ne želimo, već želimo zajedništvo, mir, dobro, radost i život vječni."

Komentari (23)

POŠALJI KOMENTAR

Evica

E da he rako, ti bi bio nanesrecnijw stvorenje , ne samo u Crnoj Gori, nego na svijetu.

Vojislav

Što dalje od spc to ste bliže Bogu.

KoOČemu

Poslušaj tu mudrost i ne ulazi više ni u kakvu bogomolju.