19 °

max 20 ° / min 16 °

Petak

04.10.

20° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Usvojena Informacija o zaključivanju Ugovora sa EBRD za finansiranje rekonstrukcije KCCG i opštih bolnica Bijelo Polje i Cetinje

Izvor: Antena M; Foto: Dragan Tomašević

Društvo

Comments 0

Usvojena Informacija o zaključivanju Ugovora sa EBRD za finansiranje rekonstrukcije KCCG i opštih bolnica Bijelo Polje i Cetinje

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada je danas usvojila Informaciju o zaključivanju Ugovora o grantu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za potrebe finansiranja Projekta rekonstrukcije Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) i opštih bolnica Bijelo Polje i Cetinje, u cilju unapređenja energetske efikasnosti objekata, i prihvatila tekst Ugovora.

“U skladu s odredbama i uslovima Opštih uslova Fonda, Banka je saglasna da državi odobri bespovratna sredstva u iznosu koji ne prelazi dva miliona EUR iz sredstava za proširenje Fonda, podložno uslovima i pod uslovima utvrđenim u ovom Ugovoru, za nabavku određene robe, radova i usluga u vezi s Projektom”, navodi se u saopštenju.

Iz Vlade su kazali da je, za potrebe Ministarstva zdravlja, EBRD izradila studiju izvodljivosti za Projekat rekonstrukcije KCCG, Opšte bolnice Bijelo Polje i Opšte bolnice Cetinje.

“Pored energetskih audita, izvršena je i procjena strukturnog stanja zgrada, kao i pregled prisustva azbestom kontaminiranih materijala (ACM) u građevinskim materijalima”, rekli su iz Vlade.

Kako su naveli, ukupni investicioni trošak renoviranja bolnica uključenih u investicioni program iznosi 13,5 miliona EUR, uključujući 20 odsto nepredviđenih troškova.

“Osim ako Banka drugačije ne odredi, nabavka svih stavki finansiranih grantom biće regulisana Pravilima o nabavkama EBRD-a”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da će se stavke finansirane grantom nabavljati putem otvorenog tendera, kako je navedeno u Članu 3 Odjeljka IIl Pravila o nabavkama EBRD-a.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR