16 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

18.09.

21° / 15°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 14°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Božoviću pojačano obezbjeđenje poslije odluke o izručenju Čamgoza

Društvo

Comments 0

Božoviću pojačano obezbjeđenje poslije odluke o izručenju Čamgoza

Izvor: Pobjeda

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Bojan Božović je pod pojačanim mjerama obezbjeđenja od 29. avgusta kada je, po njegovoj odluci, državljanin Turske Binali Čamgoz izručen matičnoj državi u kojoj se tereti za više krivičnih djela, potvrđeno je Pobjedi iz Ministarstva pravde.

Božovića, kao štićenu ličnost i prije izručenja Čamgoza obezbjeđivali su službenici Odsjeka za obezbjeđenje ličnosti u Sektoru policije posebne namjene, ali nakon 29. avgusta procjene nadležnih službi pokazale su da bezbjednost ministra pravde mora biti pojačana.

Pobjedi je iz Uprave policije pojašnjeno da mjere i radnje koje se preduzimaju u obavljanju poslova obezbjeđivanja štićene ličnosti ministra pravde, Bojana Božovića su organizovane i planske.

Oni su precizirali da se obezbjeđenje Božovića sprovodi na osnovu izvještaja o procjeni ugroženosti koji je tajni dokument i koji izrađuje nadležni organ na osnovu relevatnih činjenica i okolnosti.

Podsjećamo, Božović je, nakon izručenja Čamgoza Turskoj, kazao da je na ranije održanoj sjednici Vijeća za bezbjednost konstatovano da turski državljanin predstavlja prijetnju za nacionalnu bezbjednost.

- Sve institucije su sugerisale Ministarstvu pravde da postupimo ovako, posebno uvažavajući sve zaključke sa sjednice Vijeća za bezbjednost. Ovo je konačno rješenje - poručio je Božović na vanrednoj konferenciji za novinare nakon izručenja Čamgoza.

U ekstradiciji Čamgoza učestvovalo je oko 40 službenika policije. Čamgoz je 29. avgusta prevezen avionom u 19.15, a cijela akcija trajala je šest sati.

Pravosudni organi Turske potraživali su Čamgoza zbog vođenja krivičnog postupka za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, prijetnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanje štete, razbojnička krađa i pokušaj ubistva.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR