21 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

18.09.

21° / 15°

Četvrtak

19.09.

20° / 14°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đurović: Postavljanje transparent ploče sa natpisom Srpsko pravoslavno groblje u Pavinom Polju nemoralan i necivilizovan čin

Izvor: arhiva

Društvo

Comments 2

Đurović: Postavljanje transparent ploče sa natpisom Srpsko pravoslavno groblje u Pavinom Polju nemoralan i necivilizovan čin

Autor: Antena M

  • Viber

Postavljanje transparent ploče sa natpisom Srpsko pravoslavno groblje na ulazu u groblje u Pavinom Polju predstavlja nemoralan i necivilizovan čin i raspirivanje nacionalne mržnje, poručio je za Antenu M generalni sekretar SUBNOR-a i antifašista Crne Gore Dragan Mitov Đurović.

“Posljednjih godina u Crnoj Gori ništa ne čudi jer je Crna Gora postala zemlja čuda. Vezano za postavljanje natpisa na groblju u Pavinom Polju, valja se prisjetiti da je prije 43 godine na popisu u tom mjestu bilo 455 stanovnika od kojih se 55 izjasnilo kao Srbi, a 370 kao Crnogorci. Pa se postavlja pitanje odakle za samo tako kratko vrijeme, za četiri decenije, da sve odjednom postane srpsko. Poznata je istorija da su tamo i Crnogorci i Srbi i muslimani i to je jedan nemoralan i necivilizovan način rada”, kazao je Đurović.

To je, kako smatra Đurović, rezultat vjerskog fanatizma koji je zahvatio region i Balkan, a sada u velikom valu i talasu naročito zadnje dvije-tri decenije hara i Crnom Gorom.

Odgovorni u ovoj zemlji, kaže Đurović, ukoliko ih ima, moraju se ponašati odgovorno i zaštititi autoritet i osjećanja građana.

“Još jedan važan podatak. U dalekoj Pensilvaniji postoje groblja kao i u drugim američkim zemljama i na njima piše crnogorsko-srpsko ako je sahranjeno više Crnogoraca ili srpsko-crnogorsko ako je sahranjeno više Srba. To je bilo vrijeme 1910. godine kada su naši tamo radili. Znači, u civilizovanoj i demokratskoj Americi zna se da su jedni Srbi, drugi su Crnogorci i obrnuto”, rekao je Đurović i dodao:

“Svakome ko iole poznaje i pravo i državu i Ustav i sve - to je prevashodno necivilizovan i nemoralan postupak i raspirivanje nacionalne mrznje, jer proglašavati groblje za jedno nacionalno groblje to mogu samo ljudi koji ne misle dobro ni svojoj porodici, ni svom kraju, ni Crnoj Gori”, zaključio je on.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Katunjanin-Miogost

Što kaže Ervin , sa družinom , na ovo ?

jovan j.

Došlo je izglada vrijeme da se prebrojavamo i na onom svijetu. Zar nije dovoljno sramote za 7 vjekova, ono što je urađeno Mu slimanima Vraneške Doline. Oni koji ovo rade, prognali bi i pobili sve koji nijesu po njihovoj fuka rskoj fašističkoj mjeri. E neće!