17 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

19° / 17°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

18° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

18° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vukićević: Održiva mobilnost ključna za čistije gradove

Izvor: Ministarstvo saobraćaja

Društvo

Comments 1

Vukićević: Održiva mobilnost ključna za čistije gradove

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević govorila je na događaju koji je organizovan povodom obilježavanja Evropske nedelje mobilnosti.

„Ova manifestacija ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama. Za opštine i gradove, Evropska nedjelja mobilnosti pruža odličnu priliku da svojim stanovnicima predstave održive alternative u saobraćaju i da im objasne ekološke izazove sa kojima se suočavaju. Ovo je prilika da se razgovara o različitim aspektima mobilnosti i kvalitetu vazduha, da se potraže inovativna rešenja za smanjenje korišćenja automobile, te se isprobaju nova tehnološka i planska rešenja. Kampanja daje građanima priliku da istraže nove mogućnosti za korišćenje gradskih ulica i da eksperimentišu sa praktičnim rješenjima koja doprinose rješavanju značajnih pitanja za gradove, poput zagađenja vazduha“, saopštila je Vukićević.

Evropska komisija je odlučila da tema ovogodišnje Evropske nedjelje mobilnosti bude: ZAJEDNIČKI JAVNI PROSTORI. Ove godine slogan kampanje je „Krećimo se kvalitetnije!“. Tema ovogodišnje kampanje odnosi se na bolje i efikasnije korišćenje javnih prostora u gradovima, posebno ulica, ali i trgova, trotoara i drugih mjesta za susrete svih kategorija stanovništva. Kvalitetnijim javnim prostorima koji su ugodni za boravak ljudi, doprinosimo aktivaciji lokalnih zajednica, a stanovnike podstičemo da koriste aktivne vidove kretanja kao što su pješačenje i biciklizam.

Pored predstavnika Ministarstva saobraćaja, među prisutnima su bili dekan Mašinskog fakulteta Radoje Vujadinović sa saradnicima i gradonačelnica Olivera Injac sa saradnicima.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Kata

Svi su došli zasebno kolima na događaj na kojemu su govorili o značaju alternativnih vidova prevoza