16 °

max 19 ° / min 14 °

Subota

05.10.

19° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Zajednička obuka specijalnih snaga vojske, policije i ’’zelenih beretki’’

Izvor: Ministarstvo odbrane

Društvo

Comments 0

Zajednička obuka specijalnih snaga vojske, policije i ’’zelenih beretki’’

Autor: Antena M

  • Viber

Pripadnici specijalnih snaga Vojske Crne Gore, Sektora policije posebne namjene i 10.grupe Zelenih beretki Oružanih snaga SAD realizovali su zajedničku obuku u bliskoj borbi (Close Quarters Battle – CQB).

"To je samo dio niza zajedničkih obuka koje pripadnici tih jedinica sprovode širom naše zemlje, čiji je cilj jačanje međusobne saradnje i unapređenje interoperabilnosti i taktika u borbenim operacijama i situacijama visokog rizika.

Tokom CQB obuke specijalci su imali priliku da unaprijede svoje vještine u različitim aspektima bliske borbe u zatorenom prostoru, uključujući taktičko kretanje, neutralizaciju prijetnji, kao i operacije sa višestrukim ciljevima u složenim okruženjima", navode iz Ministarstva odbrane.

Kako navode, obuka je sprovedena u realističnim uslovima, po metodama koje koriste elitne jedinice širom svijeta.
"
Poseban značaj ove obuke je u razmjeni iskustava i tehnika između naših snaga i američkih Zelenih beretki, koji važe za jedne od najelitnijih jedinica specijalne namjene u svijetu.

Zajednički rad sa Zelenim beretkama pružio je neprocjenjivu priliku našim snagama da usvoje nova znanja i tehnike koje će biti od ključnog značaja za buduće misije i operacije u kojima će učestvovati, kako na nacionalnom, tako i na međunarodnom nivou.

Ova aktivnost predstavlja nastavak jačanja strateške saradnje između Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država, koja se ogleda u zajedničkim naporima u borbi protiv globalnih prijetnji i očuvanju međunarodnog mira i bezbjednosti", zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR