15 °

max 21 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Oglasio se i predsjednik Opštine Danilovgrad: Ukopavanje eutanaziranih grla u blizini mjesta Studeno potpuno bezbjedno i legalno

Izvor: Evropa sad

Društvo

Comments 3

Oglasio se i predsjednik Opštine Danilovgrad: Ukopavanje eutanaziranih grla u blizini mjesta Studeno potpuno bezbjedno i legalno

Autor: Antena M

  • Viber

Oglasio se i predsjednik Opštine Danilovgrad Aleksandar Grgurović povodom informacija o ukopavanju grla zaraženih kju groznicom u ovoj opštini.

Njegovo reagovanje prenosimo integralno:

Povodom neistinitih i malicioznih informacija koje se već danima plasiraju u javnost, kao predsjednik Opštine Danilovgrad, odlučno demantujem sve zlonamjerne insinuacije u vezi sa procesom ukopavanja eutanaziranih grla zaraženih Q groznicom na lokaciji koja se nalazi 30 kilometara od Danilovgrada, a 7 kilometara od Studenog. Ove dezinformacije, koje nemaju apsolutno nikakvog utemeljenja u stvarnosti, očigledno imaju jedini cilj - da naruše povjerenje javnosti u rad nadležnih institucija i izazovu paniku.

Najvažnija činjenica koju treba naglasiti jeste da je ukopavanje eutanaziranih grla na pomenutoj lokaciji potpuno bezbjedno i legalno. Ova lokacija, koja je u svojini države Crne Gore, ne nalazi se u blizini vodoizvorišta i ne predstavlja nikakvu prijetnju ni za životnu sredinu niti za zdravlje stanovništva. Na lokaciji nema stalnog stanovništva, što dodatno potvrđuje sigurnost ovog postupka.

Uprava za državnu imovinu dala je saglasnost za upotrebu ove parcele, a proces ukopavanja je pod stalnim nadzorom Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove. Prisutnost inspektora na licu mjesta prilikom transporta i ukopa eutanaziranih grla garantuje da su ispoštovane sve mjere predostrožnosti i sigurnosni. Takođe, prilikom ukopavanja se koriste velike količine dezinficijensa kako bi se proces razgradnje životinjskih leševa ubrzao i smanjila svaka moguća opasnost.

Treba naglasiti da su ukopana grla sa četiri poljoprivredna gazdinstva, gdje se bolest Q groznice proširila, te je preduzeto sve kako bi se suzbila dalja kontaminacija. Ovaj proces je od suštinskog značaja za zaštitu javnog zdravlja i za sprječavanje širenja zaraze, a izabrana lokacija je apsolutno najbolja moguća za ukop eutanaziranih grla.

Oni koji šire dezinformacije o navodnim opasnostima, moraju biti svjesni ozbiljnosti svojih tvrdnji i odgovornosti za izazivanje straha i panike. Korišćenje ovako osjetljivih tema za širenje panike je krajnje neodgovorno i predstavlja direktan napad na povjerenje javnosti u institucije koje se bave zaštitom zdravlja i bezbjednosti građana. Važno je napomenuti da izazivanje panike u javnosti predstavlja krivično djelo, za koje će odgovorni biti pozvani na odgovornost u skladu sa zakonom.

Pozivamo sve medije i pojedince da hitno prestanu sa širenjem lažnih vijesti i da se vrate činjenicama. Oni koji nastavljaju sa ovim neodgovornim ponašanjem, direktno rade protiv interesa javnosti i narušavaju povjerenje u institucije koje profesionalno i odgovorno obavljaju svoj posao. Nadležne institucije, koje su jedine relevantne za davanje tačnih informacija, garantuju da je svaki korak ovog procesa u potpunosti u skladu sa zakonom, javnim interesom i zaštitom životne sredine.

Kao predsjednik Opštine, a ujedno i rođeni Bjelopavlić čija porodica živi u Danilovgradu, svakako ne bih zloupotrijebio povjerenje građana niti bih ikada učinio bilo šta što bi ugrozilo zdravlje stanovnika.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Del

Pa PES ne smije da zucne DF-u. Markovi problemi zavrsavaju u Danilovgradu.

Katunjanin

Malo si okasnio momcino , onim prvim napacenim kravama brzo ce cetrdes dana , pa im ova tvoja danasnja izjava dodje kao parastos ! No mi reci piju li ti djeca mlijeko ? Joko veli : "procijedite ga za svaki slucaj ! "

Hisen Babajic

pa sto ih onda ne kopas kod svoje kuce,pod prozor?