18 °

max 21 ° / min 14 °

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

16° / 15°

Četvrtak

10.10.

21° / 16°

Petak

11.10.

21° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bečić: Uvjeren sam da će Žabljak doživjeti privredni i ekonomski preporod koji zaslužuje

Društvo

Comments 0

Bečić: Uvjeren sam da će Žabljak doživjeti privredni i ekonomski preporod koji zaslužuje

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom 17. septembra, Dana opštine Žabljak, upućujem iskrene čestitke predsjedniku Opštine Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Popoviću, odbornicama i odbornicama Skupštine opštine, kao i svim građankama i građanima Žabljaka, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, odbranu, borbu protiv kriminala i unutrašnju politiku, Aleksa Bečić.

"Danas se sa dubokim poštovanjem i ponosom sjećamo slavnih stranica istorije koje su ispisali neustrašivi Durmitorci, braneći svoje ognjište i slobodu u trenucima najvećih izazova. Njihova hrabrost i nepokolebljiva odanost antifašističkim vrijednostima utkane su u svaki kamen Durmitora, kao trajni simbol naše borbe za slobodu i pravdu, a ujedno i temelj naše budućnosti", naveo je Bečić.

Zahvaljujući, kako je kazao, svom bogatom prirodnom bogatstvu, ovaj jedinstveni kutak Crne Gore stekao je međunarodni ugled kao simbol našeg turističkog potencijala, a uvrštavanje Durmitora na UNESCO-vu listu svjetske baštine dodatno potvrđuje njegov značaj.

"Kao dom najposjećenijeg nacionalnog parka u zemlji, Žabljak s punim pravom nosi status prijestonice planinskog turizma, visoko rangirane na mapi evropskih i svjetskih turističkih destinacija.

Naša je dužnost da, kroz odgovornu politiku i strateško planiranje, osiguramo razvoj Žabljaka i dobrobit njegovih stanovnika.

Svjesni smo izazova migracija i depopulacije, stoga je pred nama zadatak da stvorimo uslove koji će zadržati mlade ljude u rodnom kraju, pružajući im priliku za lični i profesionalni napredak. Unaprjeđenje infrastrukture, obrazovnih i zdravstvenih usluga, kao i podizanje životnog standarda, naši su prioriteti na putu ostvarenja ovog cilja.

Sa svim predispozicijama koje posjeduje, uz jasnu viziju i odgovornu saradnju lokalne samouprave i državnih vlasti, Žabljak može stati rame uz rame sa prestižnim evropskim i svjetskim turističkim centrima, te doprinijeti ostvarivanju evropskog životnog standarda života za sve svoje građane.

Uvjeren da će Žabljak doživjeti privredni i ekonomski preporod koji zaslužuje, još jednom vam čestitam Dan opštine", poručio je Bečić.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR