20 °

max 21 ° / min 15 °

Petak

20.09.

21° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

18° / 15°

Četvrtak

26.09.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministar Ernad Suljević neće da govori o NVO “Udruženje za genocid”

Izvor: Sajt NVO

Društvo

Comments 0

Ministar Ernad Suljević neće da govori o NVO “Udruženje za genocid”

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar novo-osnovanog Ministarstva za regionalno-investicioni razvoj i saradnju sa nevladinim organizacijama Ernad Suljević neće da se odredi prema nazivu nevladine organizacije “Udruženje za genocid”.

Pitanja Antene M ministru Suljeviću poslata su 6. septembra, odnosno "proslijeđena na postupanje" iz Ministarstva javne uprave, koje je do rekonstrukcije Vlade Milojka Spajića bilo zaduženo za Registar nevladinih organizacija, ali i za davanje dozvola da se organizacije osnuju.

Ministar Suljević ignorisao je ponovljeni zahtjev Antene M od 16. septembra i nije želio da odgovori na sljedeća pitanja:

- Da li se u Registru NVO u CG nalazi organizacija pod nazivom “Udruženje za genocid”?

- Kada je osnovana i ko ju je osnovao?

- Ukoliko je NVO “Udruženje za genocid” upisana u registar crnogorskih NVO, kako je i ko dozvolio ovaj naziv?

Vlasnik i predsjednik NVO “Udruženje za genocid” je, kako se navodi na zvaničnom sajtu, Ivan Milošević, javnosti poznat kao sekretar Udruženja novinara Crne Gore, mada je pravu "slavu" stekao tek kao autor skandaloznog teksta "Koncert za Nermina: Islamizacija Podgorice?", koji je izvorno objavljen na portalu "Srpska24", a prenijela ga i nakon nekoliko sati uklonila proruska “Borba”.

Milošević je u skandaloznoj kolumni napisao kako jedan od kandidata za gradonačelnika Podgorice Nermin Abdić, iz razloga što pripada „religioznoj i nacionalnoj manjini“, ne može da „pod svoje skute objedini ono što je Podgorica bila, a i danas je“.

Ono što se može naći internetskim pretraživanjem je da je NVO “Udruženje za genocid” osnovana 10.12.2019, te da su vlasnici Ivan Milošević, Tihomir Burzanović i Budimir Vuković. Piše i da “Udruženje za genocid”, osim što ima vlasnike, nema zaposlenih, niti godišnji finansijski izvještaj.

Inače, Milošević je sekretar Udruženja novinara Crne Gore, udruženja koje je prošle godine dalo godišnju nagradu, između ostalih, i: direktoru Srpske kuće u Podgorici Emilu Labudoviću za najbolju reportažu, Kraljevskoj porodici Srbije nagradu za sajt, a Spomenicu 150 godina novinarstva u Crnoj Gori dodijelilo ambasadoru Ruske Federacije u Podgorici Vladislavu Maslenikovu za očuvanje i njegovanje bratskih odnosa Rusije i Crne Gore.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR