12 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

21° / 17°

Subota

12.10.

20° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MO predstavlja Vlada Bulajića, majora u Vojsci Crne Gore

Društvo

Comments 0

MO predstavlja Vlada Bulajića, majora u Vojsci Crne Gore

Autor: Antena M

  • Viber

U sklopu promotivne kampanje povodom novog oglasa za prijem vojnika po ugovoru Vojsku Crne Gore, koji će biti objavljen krajem septemba, svake sedmice iz Ministarstva odbrane objavljivaće po jedan novi video spot posvećen nekom od specifičnih zanimanja u Vojske Crne Gore.

Danas predstavljaju Vlada Bulajića, majora u Vojsci Crne Gore.

Vlado je oduvijek znao da će biti vojnik. Nakon završene vojne akademije, nastavio je školovanje u SAD gdje je stekao dodatna liderska znanja. „Članstvo u NATO doprinijelo je tome da su našim oficirima dostupna najnovija vojna saznanja a obuka se vrši po striktnim međunarodnim standardima,“ ističe on.

Vlado je dvije godine služio u Komandi ujedinjenih NATO snaga u Napulju gdje je bio jedini predstavnik Crne Gore među oficirima iz 19 zemalja. Na osnovu iskustva, obrazovanja, rada u inostranstvu i učestvovanja u međunarodnim vojnim vježbama, on sa ponosom ističe da crnogorski vojnici po znanju i sposobnostima ni malo ne zaostaju za svojim kolegama iz drugih zemalja.

Imao je priliku da sve što je naučio u vojsci testira tokom dvije međunarodne misije u Avganistanu. „Čovjek u vojsci za kratko vrijeme može da stekne ogromno iskustvo i u tome je najveća čar vojničkog poziva,“ kaže Vlado koji je učestvovao u brojnim vojnim vježbama, obukama i konferencijama u inostranstvu.

Vojska Crne Gore nudi mnoštvo mogućnosti za usavršavanje i napredovanje civilima iz raznih drugih profesija koji žele da joj se pridruže, ne samo onima koji su završili vojne škole. Članstvo u NATO ne samo što doprinosi opštoj bezbjednosti, već je izuzetno doprinijelo profesionalizaciji vojske i otvorilo mogućnost njenim pripadnicima da, kao Vlado, rade u internacionalnim timovima i ostvare uspješne karijere.

On je je porodičan čovjek, vojnik sa izuzetnim iskustvom i internacionalnom vojnom karijerom na koju bi njegov djed, takođe oficir, sigurno bio ponosan. On danas svoje bogato znanje i iskustvo prenosti mladim vojnicima i aktivno sarađuje sa kolegama iz savezničkih oružanih snaga.

„Ako bih trebao da biram, opet bih izabrao najdinamičniji, najzanimljiviji i najčasniji poziv - opet bih bio vojnik,” sa ponosom ističe Vlado.

"Ako i tebe privlači avanturistički i plemeniti posao vojnika, pozivamo te da se pridružiš majoru Vladu", poručuju iz Ministarstva odbrane.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR