18 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Dan bez automobila: Večeras kritična masa ulicama Podgorice

Društvo

Comments 1

Dan bez automobila: Večeras kritična masa ulicama Podgorice

Autor: Antena M

  • Viber

NVO Biciklo.me, u saradnji sa Evropskom kućom, Kancelarijom za mlade Glavnog grada i Sekretarijatom za saobraćaj, večeras u 18 časova organizuje 81. po redu vožnju Critical Mass, kojom će biti obilježen Svjetski dan bez automobila i završena ovogodišnja proslava Evropske nedjelje mobilnosti u Podgorici.

“Vožnja je otvorena za sve koji žele da zajedno sa sugrađanima voze biciklo podgoričkim ulicama oslobođenim od motornog saobraćaja. Okupljanje je tradicionalno na Trgu nezavisnosti, odakle će u 18 časova ljudi svih generacija na biciklima krenuti laganim tempom ulicama, u pratnji saobraćajne policije i organizatora”, saopšteno je iz NVO Biciklo.me.

Ruta duga 8,5 kilometara ovoga puta vodi Bulevarom Ivana Crnojevića, ulicama 13. jula, Dalmatinskom i Meše Selimovića, zatim bulevarima Mihaila Lalića i Džordža Vašingtona, a potom preko Krivog mosta, Zabjela i Stare Varoši nazad do Trga.

Podsjećaju da se Dan automobila obilježava širom svijeta brojnim manifestacijama kojima se ulice u gradovima otvaraju za ljude, koji tako dobijaju priliku da ulični prostor koriste za šetnju, vožnju biciklom, druženje i kulturne događaje.

“Kritična masa, koju Biciklo.me već više od deset godina organizuje jednom mjesečno, ima za cilj da promoviše biciklo kao održivo i ekološko prevozno sredstvo, ali i da podstakne nadležne organe da obezbijede uslove kako bi građani mogli bezbjedno i efikasno da se kreću biciklom”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Ovo su budalaštine. Ako je već priča o ekologiji i održivosti, u isto vrijeme treba promovisati električna bicikla, električne skutere i potpunu nezavisnost korisnika od države i mreže korišćenjem solarnih panela za punjenje. Električni skuteri su već zaživjeli i njima ne treba posebna promocija.