20 °

max 20 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

20° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
BS: Stojimo uz nevini palestinski narod, ponosni smo na glasanje Crne Gore u UN

Društvo

Comments 2

BS: Stojimo uz nevini palestinski narod, ponosni smo na glasanje Crne Gore u UN

Autor: Antena M

  • Viber

Bošnjačka stranka stoji uz nevini palestinski narod i njihova prava zagarantovana međunarodnim konvencijama i ugovorima i pozdravlja odluku Crne Gore da podrži rezoluciju o povlačenju Izraela sa područja Gaze, saopšteno je iz BS-a. 

"Naša podrška palestinskom narodu je uvijek u skladu sa onim što je naše viđenje najučinkovitijeg modela podrške i lišena je svih dnevnopolitičkih kalkulacija, jer je ovo stvar principa, a ne stvar bilo kojeg broja glasova na bilo kojim izborima.

Kao politička partija svoj stav o sukobu u Palestini zauzeli smo usvajanjem Deklaracije o pravima Palestinaca i traženju pravednog mira koji je usvojen na najvišem organu Bošnjačke stranke, a svoj ljudski odnos prema humanitarnoj situaciji u kojoj se nalazi narod Palestine organizacijom i učešćem u humanitarnim akcijama organizovanim u svrhu pružanja konkretne pomoći palestinskom narodu.

Na kraju, naš odnos prema palestinskom narodu i državi Palestini u kontekstu aktuelnog sukoba iskazali smo kroz glasanje za Rezoluciju koju je na predlog Palestine usvojila Generalna skupština Ujedinjenih nacija sa 124 glasa za, 14 glasova protiv i 43 uzdržana.

Crna Gora je, da podsjetimo, upravo na preporuku predsjednika Bošnjačke stranke u svojstvu potpredsjednika Vlade za međunarodne odnose i ministra vanjskih poslova, mr Ervina Ibrahimovića, podržala ovu rezoluciju, na šta smo kao stranka veoma ponosni", navode u saopštenju i dodaju: 

"Cilj rezolucije je podrška savjetodavnom mišljenju Međunarodnog suda pravde iz jula koji poziva na okončanje nezakonite izraelske okupacije, razbijanje nelegalnih naselja i zida koji ih odvaja, te iseljenje svih doseljenika s okupiranih palestinskih teritorija, uključujući okupirani Jerusalem.

Pozivamo sve države svijeta da ulože maksimalan napor kako bi na bazi dijaloga došlo do mirnog rješenja konflikta u Gazi, uz puno poštovanje međunarodnog prava i rezolucija UN."

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Crngrc

Ja se nešto ne bih na vas mnogo oslanjao.

Hisen Babajic

VI DA IMATE OBRAZA CUTALI BI,ODGOVARAJU VAM FOTELJE A KAD TREBA DICI GLAS NA VLADU ZNATE DA CUTITE