16 °

max 19 ° / min 12 °

Ponedjeljak

07.10.

19° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Srijeda

09.10.

18° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

21° / 14°

Nedjelja

13.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Pokret solidarnosti sa Palestinom: U Luku Bar stiže brod sa eksplozivom koji je namijenjen Izraelu

Izvor: Pokret solidarnosti sa Palestinom

Društvo

Comments 1

Pokret solidarnosti sa Palestinom: U Luku Bar stiže brod sa eksplozivom koji je namijenjen Izraelu

Autor: Antena M

  • Viber

Prema zvaničnim podacima, koji su dostupni javnosti teretni trgovački brod Katrin (MV Kathrin), koji plovi pod zastavom Madere, nalazi se na putu za Luku Bar, saopšteno je iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom.

Kako tvrde u Pokretu, brod prevozi vojni teret koji je najmijenjen Izraelu i, kako navode, njegovim zločinačkim poduhvatima nad nedužnim palestinskim civilima.

"Brod je ukrcan u luci Haifong (Haiphong) u Vijetnamu i negov teret uključuje 60 kontejnera TNT eksploziva i osam kontejnera RDX heksogen eksploziva, koji su kljucne komponente avionskih bombi i projektila bez kojih ne bi bio moguć genocid nad stanovnistvom Gaze i masovni pomor palestinskih civila na okupiranoj Zadnoj obali i u okupiranom Istočnom Jerusalimu", piše u saopštenju Pokreta.

Tvrde da je obaveza Crne Gore, njenih organa, institucija i predstavnika da preduzmu sve potrebne mjere u cilju poštovanja vladavine prava i ispunjavanja svojih međunarodnih zakonskih obaveza kao i da preduzmu korake koji bi spriječili da Crna Gora doprinese, učestvuje ili potpomaže najteže međunarodne zločine.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Vinicius Jr

Zasto je ovo vijest? I sta je uopste “Pokret solidarnosti sa Palestinom”? Crna Gora ima normalne diplomatske odnose sa Izraelom i nema nikakve smetnje da izraelski brodovi prolaze kroz nase luke. Isto naravno vazi i za Palestinu ako oni nesto prevoze.