11 °

max 21 ° / min 11 °

Utorak

08.10.

21° / 11°

Srijeda

09.10.

17° / 14°

Četvrtak

10.10.

22° / 15°

Petak

11.10.

20° / 16°

Subota

12.10.

22° / 13°

Nedjelja

13.10.

18° / 10°

Ponedjeljak

14.10.

20° / 9°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rajzing Rajnke: Vlada da ostane fokusirana na reforme neophodne za članstvo u EU, SAD spremne da pruže podršku u tom procesu

Izvor: MERS

Društvo

Comments 1

Rajzing Rajnke: Vlada da ostane fokusirana na reforme neophodne za članstvo u EU, SAD spremne da pruže podršku u tom procesu

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Damjan Ćulafić, sastao se sa američkom ambasadorkom u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke, i tom prilikom istakao važnost podrške Sjedinjenih Američkih Država u suočavanju sa ključnim izazovima na putu ka Evropskoj uniji (EU).

Kako je saopšteno iz Ministarstva, ambasadorka Rajnke je naglasila potrebu da Vlada ostane fokusirana na reforme neophodne za članstvo u EU i ponovila spremnost da SAD pruže podršku u tom procesu.

Ministar Ćulafić je iznio da su dva ključna izazova sa kojima se resor suočava nelegalno upravljanje otpadom i sprečavanje negativnih uticaja klimatskih promjena. 

"Takođe, bilo je riječi o Termoelektrani Pljevlja, gdje je tokom nedavne posjete ministar informisan da radovi na ekološkoj rekonstrukciji napreduju u dobrom pravcu", piše u saopštenju Ministarstva. 

"Pomoć Sjedinjenih Američkih Država je od velike važnosti za Crnu Goru, koja se suočava sa brojnim izazovima", istakao je ministar, dodajući da „postoje čvrsti temelji u saradnji sa vašom zemljom, i na nama je da ih dodatno unaprijedimo.“

Ambasadorka Rajnke je izrazila razumijevanje za izazove Crne Gore u ovoj oblasti, koji se odnose na obavezu smanjenja emisija ugljen-dioksida do 2030. godine i usklađivanje zakonodavstva sa evropskim standardima. 

Ministar Ćulafić je posebno istakao težinu zadatka zatvaranja Poglavlja 27, koje se odnosi na zaštitu životne sredine i koje je jedno od najzahtjevnijih i najskupljih.

„Izuzetno je teško naći balans između ekološkog i ekonomskog razvoja, pogotovo kada je u pitanju sjever Crne Gore“, dodao je ministar.

Na sastanku su razmatrane i mogućnosti saradnje Ministarstva i Ambasade SAD u oblastima stručnog usavršavanja i razmjene iskustava. 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

Ako vlada ostane fokusirana ka do sada....završiće mo u Tadžekistanu