Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vjerski turizam po mjeri SPC a po džepu podgoričkih osnovaca; obilazak srpskih manastira za „samo“ 351 euro

Izvor: Antena M

Društvo

Comments 12

Vjerski turizam po mjeri SPC a po džepu podgoričkih osnovaca; obilazak srpskih manastira za „samo“ 351 euro

Autor: Antena M

  • Viber

Turistička agencija Inrut napravila je aranžman koji kao da je sračunat da podržava vjerski turizam susjedne države Srbije, a podrazumijeva upoznavanje djece iz Crne Gore dominatno sa srpskim vjerskim objektima.  

Ova turistička organizacija, čija se poslovnica nalazi u Podgorici, poslala je prijedlog četvorodnevnog aranžmana sa cijenom od 351 euro Osnovnoj školi „Sutjeska“, kojim bi se, ukoliko bi škola prihvatila ponuđeni plan, djeca iz ove škole upoznala sa srpskim vjerskim objektima, ali i trgovima i glavnom ulicom u Beogradu.  

Podgorički osnovci, kako su isplanirali u Inrutu, obišli bi Manastir Mileševo, Mokru Goru, brdo Mećavnik, Drvengrad koji je izgradio Emir (Nemanja) Kusturica, Hram Sv. Save itd.

Osim vjerskih objekata susjedne države, za podgoričke osnovce nijesu planirane lokacije i instutucije kojima se podiže svijest najmlađih o važnosti kulture i obrazovanja, poput najstarijeg pozorišta u Srbiji iz 1835. godine u Kragujevcu ili Narodne biblioteke Srbije iz 1838. godine takođe iz Kragujevca. Umjesto toga, podgoričke mališane će Turistička agencija Inrut upoznati sa rijekom Dunav, Ribarskim ostrvom, Kameničkim parkom, Trgom Slavija, Knez Mihailovom ulicom...

Od Institucija kulture, planirani su samo posjeta Muzeju Nikole Tesle i Muzeju iluzija.

 

Komentari (12)

POŠALJI KOMENTAR

Tek tako

Moju unucad tamo nebi vodili mogu im garantovat.

Nada

Osnovne skole iz berana to vec rade od dolaska oslobodilaca na vlast. Program ekskurzije su iskljucivo manastiri u srbiji!

Mila K

Evo zašto je sjajni Vesko Gagović bio target Bilećanke. Dokazao je na sudu da je sve uradila nelegalno pa su i ove ekskurzije nelegalne.