22 °

max 22 ° / min 13 °

Utorak

08.10.

22° / 13°

Srijeda

09.10.

19° / 14°

Četvrtak

10.10.

21° / 15°

Petak

11.10.

20° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović primio kandidate za direktora RTCG-a: Nadležne institucije hitno da preispitaju tvrdnje o nezakonitom izboru generalnog direktora Javnog servisa

Društvo

Comments 4

Milatović primio kandidate za direktora RTCG-a: Nadležne institucije hitno da preispitaju tvrdnje o nezakonitom izboru generalnog direktora Javnog servisa

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović primio je učesnike na konkursu za generalnog direktora Javnog servisa koji su se predstavkom obratili ovoj instituciji: Sabriju Vulića, Andrijanu Kadiju, Srđana Čovića, Snežanu Burzan, Vladimira Maraša, Slavena Knezovića i Žarka Božovića, saopštila je njegova Služba za informisanje. 

Oni su predsjednika Milatovića upoznali sa dešavanjima na nedavno završenom konkursu za izbor generalnog direktora Radio Televizije Crne Gore. 

“Imajući u vidu značaj Javnog servisa kao dobra od opšteg značaja, pozivam nadležne institucije da, u skladu sa svojim ovlašćenjima, hitno preispitaju osnovanost tvrdnji koje se odnose na nezakonit izbor generalnog direktora RTCG-a Borisa Raonića, kao i nepoštovanje pravosnažnih odluka sudova u ranijim slučajevima njegovog izbora”, poručio je predsjednik Milatović. 

On je podsjetio da je u junu ove godine vratio Zakon o nacionalnom javnom emiteru kojim se smanjuje kriterijum za izbor direktora RTCG-a sa važećih 10 na 5 godina radnog iskustva, smatrajući da se tim rješenjem zanemaruje značaj Javnog servisa i dovodi u pitanje njegova uređivačka nezavisnost. 

“Javni servis mora biti oslobođen političkog uticaja, objektivan i transparentan, što danas nije slučaj. Stoga je važno da država pokaže snagu i brojne afere vezane za izbor rukovodstva RTCG-a izvede na pravni čistac”, kazao je predsjednik Milatović. 

Kandidati za generalnog direktora RTCG-a su istakli da smatraju da je izabran protivkandidat koji ne ispunjava zakonske uslove, te da institucije sistema ne rade svoj posao, čemu svjedoče neizvršene pravosnažne sudske odluke o nezakonitom izboru aktuelnog direktora Borisa Raonića, navodi se u saopštenju.

"Saopštili su da ovakvim izbornim procedurama, aferama i kršenjem pravnih normi, Javni servis gubi svoj kredibilitet i ne ispunjava osnovnu funkciju istinitog informisanja i rada u interesu svih građana Crne Gore, te da su za državu koja želi ići putem evropskih i NATO integracija ovakvi pravni propusti nedopustivi. Kazali su i da vladavina prava ne smije biti "mrtvo slovo na papiru", već da se zakoni moraju primjenjivati. 

Zahvalili su predsjedniku Milatoviću na razgovoru i poručili da očekuju da ih prime i predsjednici Vlade i Parlamenta", zaključeno je u saopštenju.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Vidosava

Nastavak Vjerujte Vidi da nespavaju mirno ovih dana. Nije problem kraj karijere problem je revizija poslovanja po prestanku funkcije. Kod mnogih po dubini se primjećuje ozbiljna nervoza.

Vidosava

Evo procesuiraše i čuvenog patriotu šubaricu potomka Save Kovačevića pa dako se sjete i Raonikija i njegove ekipe. Ničija nije gorela do zore. Od sjaja 20 meleona poreskih obveznika nevide stvarnost sanjaju dječačke snove i bahate se. Najgore je kad to budu morali da vraćaju a brzo će doći i taj dan

Mila K

Za duboko poštovanje. Ovih osam ljudi su top profesionalci kojima roanikije ni đonove od cipela ne može čistiti.