26 °

max 26 ° / min 17 °

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MZ Pavino Polje odbija da ukloni spornu tablu ispred groblja, nije odgovorna za "narušavanje međuljudskih i međunacionalnih odnosa"

Društvo

Tag Gallery
Comments 5

MZ Pavino Polje odbija da ukloni spornu tablu ispred groblja, nije odgovorna za "narušavanje međuljudskih i međunacionalnih odnosa"

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović zatražio je od predsjednika Savjeta Mjesne zajednice u tom mjesnom centru Slobodana Lekovića da se tabla "Srpsko pravoslavno groblje" u Pavinom Polju ukloni. Ipak, u odgovoru Lekovića, u koji je Antena M imala uvid, stoji da nijesu odgovorni za postavljanje table sa spornim natpisom, pa tako nijesu nadležni ni za njeno uklanjanje, tačnije "za eventualno narušavanje međuljudskih i međunacionalnih odnosa, diskriminaciji prema nekoj grupi građana ili naciji i sl.".

Leković je naznačio da je o postavljanju table saznao iz medija, a da Savjet Mjesne zajednice niko nije obavijestio i konsultovao o postavljanju natpisa.

"Kako je pokrenut postupak kod Komunalne inspekcije, očekujemo da inspekcija sprovede postupak i donese pravosnažno rješenje", dodaje Leković.

U odgovoru, on obavještava Smolovića da je sa Zahtjevom o uklanjanju table upoznat Odbor za održavanje groblja, kao i izvjesno "Zavičajno udruženje Vraneš".

Prema nezvaničnim saznanjima Antene M, umjesto uklanjanja table sa neprimjerenim sadržajem, određene nacionalističke strukture u tom kraju inicirale su sakupljanje potpisa da ona ostane na ulazu u groblje.

       

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

Oni nacizam prikazuju kao demokratiju kao volju većine pa skupljaju potpise, vjerovatno i milom i silom. Svako ko potpiše ostanak table je nacista,(voljni ili nevoljni)

Dragan PV

E moj Smolovicu, ti treba da pošalješ komunalnu policiju iz BP i da se ukloni tabla. Radi svoj posao, pusti prepiske po novina. Sprdate se sa narodom. Svak ko prođe vidi da je groblje, šta se ima obavjestavati šta je u pitanju. Srbi bi samo da zapisavaju teritoriju.

PV0872

Ovakve podmukle radnje se lako prikrivaju kada ne postoji zakon ni odgpvornost počinioca. Za nekoliko godina tih nekažnjenih postupaka će biti toliko da će ličiti na nezakonitu gradnju - "šta ćeš, rodilo se valja ga ljuljati." Ili "ne talasaj". Ovdje država Crna Gora više ne postoji.