21 °

max 21 ° / min 15 °

Srijeda

09.10.

21° / 15°

Četvrtak

10.10.

22° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 15°

Nedjelja

13.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

14.10.

23° / 15°

Utorak

15.10.

23° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radnici Glavnog grada zaslužuju poštovanje, a ne zastrašivanje i formiranje „uspavanih sindikata“

Izvor: arhiva

Društvo

Comments 0
Sindikalna organizacija Glavnog Grada uputila otvoreno pismo političarima

Radnici Glavnog grada zaslužuju poštovanje, a ne zastrašivanje i formiranje „uspavanih sindikata“

Autor: Antena M

  • Viber

  
“Radnička prava i njihovi zastupnici neće biti eliminisani ni prijetnjama, ni manipulacijama, jer radnici Glavnog grada zaslužuju poštovanje, a ne zastrašivanje i formiranje „uspavanih sindikata“ koji će služiti interesima nekolicine,a ne onima koji svakodnevno stvaraju i rade”, navodi se u otvorenom pismu koje su poslali svim političarima.

Navode da se saopštenjem koje dolazi od čelnika Glavnog grada očigledno pokušava skrenuti pažnja sa ključnih životnih i radničkih pitanja na politiku.

“Borba za prava radnika nije „teška“, već neophodna, a naš sindikat će se nepokolebljivo zalagati za transparentnost, zakonitost i dostojanstven tretman svih zaposlenih”, navodi se u pismu.

Tvrde da je jasno da političari pukušavaju sve iskoristiti kao oružje za izbore koji su za dva dana.

“Ali mi, radnici, smo stvarni Ijudi.Nas ne zanima ko će sjedjeti u kojoj fotelji — nas  interesuje kora hljeba i sigurnost naših porodica”, kazali su iz Sindikalne organizacije Glavnog grada. 

Poručuju da političari moraju zapamtiti da su tu zbog građana, a ne obrnuto.

“Svaka vaša odluka utiče na naše živote, ne samo na vaše političke poene. Sjetite se ko je zaista važan u ovom procesu”, navodi se u pismu.

Poručuju da navodna podrška koju sekretarka Slađana Andušić dobija ne može sakriti ozbiljne  zloupotrebe položaja, kontinuirani mobing, prijetnje i druge nepravilnosti koje su već prijavljene nadležnim institucijama i uredno dokumentovane.

“Iza maske borbe protiv „bezakonja“,jasno su prisutni  revanšizam i sistematsko gušenje radničkih prava”, navodi se u saopštenju.

Sindikalna organizacija Glavnog Grada već je preduzela pravne korake kako bi zaštitila svoje članove.Takođe,postupci će biti pokrenuti i pred međunarodnim institucijama,uključujući Međunarodnu organizaciju rada.

”Poštovana gradonačelnice, sekretarko i ostali čelnici Glavnog grada, politika je za poslaničke i odborničke klupe. Pustite nas, obične Ijude,da živimo normalnim životom u kom nismo pioni ničijih političkih igara”, navodi se u pismu.

Apeluju na sve političare da zaštite radnička prava kao temelj stabilnog i pravednog društva.

“ U vremenu kada su izbori pred vratima, pozivamo vas da stavite interes radnika ispred svih političkih poena. Naši radnici zaslužuju  sigurnost, dostojanstvo i zaštitu njihovih prava”, zaključili su iz Sindikalne organizacije Glavnog grada. 

 
 
 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR