21 °

max 21 ° / min 13 °

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

20° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Reis Fejzić povodom 100. godišnjice masakra u Šahovićima: Ustrajaćemo u borbi protiv zločina i nepravdi, makar ostali sami u toj borbi

Izvor: Radio Fatih

Društvo

Comments 1

Reis Fejzić povodom 100. godišnjice masakra u Šahovićima: Ustrajaćemo u borbi protiv zločina i nepravdi, makar ostali sami u toj borbi

Izvor: Radio Fatih

Autor: Antena M

  • Viber

 
Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat ef. Fejzić, na dženazi povodom obilježavanja stogodišnjice genocida u Šahovićima, održanoj danas u Bijelom Polju, iznio je snažnu poruku o važnosti sjećanja na žrtve i o izazovima vezanim za inicijativu i prijedlog Rezolucije o genocidu u Šahovićima.

Kako prenosi Radio Fatih, Fejzić je istakao da je prije mjesec i po dana podnio zvaničnu inicijativu za podizanje spomenika žrtvama Šahovića, ali i predlog Rezolucije o genocidu u Šahovićima, no izrazio je sumnju u to da će ovi prijedlozi biti prihvaćeni. Kao glavni razlog naveo je političku situaciju u zemlji. Prema njegovim riječima, na čelu Skupštine se nalazi osoba koja vjerovatno neće podržati predlog Rezolucije o genocidu. Dodatno je naglasio da je aktuelni potpredsjednik Vlade prije mjesec i po dana izjavio kako je Rezolucija o Šahovićima “problematična” jer, po njegovom mišljenju, “dijeli stanovništvo.”

Reis Fejzić je dalje istakao značaj suživota i tolerancije, napominjući da se kroz istoriju Crne Gore uvijek pojavljuju pojedinci i političke opcije koje se zalažu za mir i zajedništvo.

Radio Fatih

Kao pozitivan primjer, spomenuo je Darka Šukovića, koji je govorio prije njega, te ga opisao kao simbol borbe za suživot u današnjim vremenima.

Međutim, reis Fejzić je upozorio na licemjerje određenih političkih opcija, izjavivši: “Mi jesmo za mir i suživot, ali nismo da nam neko pruža ruku, a da u drugoj drži mač.”

Reis Fejzić je naglasio da ova dženaza nije izraz inata, već ispunjenje vjerske i moralne obaveze.

“Ovdje smo danas kako bismo ispunili našu farz obavezu – zajedničku dužnost prema onima koji su tragično stradali. Naša je želja da ih ispratimo dostojanstveno, kako i zaslužuju”, kazao je Fejzić

Zaključujući svoj govor, reis  je naglasio da će Islamska zajednica u Crnoj Gori istrajati u svojoj borbi protiv politika koje promovišu zločine, bez obzira na političke pritiske.

“Ustrajaćemo u borbi protiv zločina i nepravdi, makar ostali sami u toj borbi,” poručio je Fejzić, podvlačeći da Islamska zajednica neće odstupiti od svojih principa, čak ni po cijenu izolacije.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Foro

Reise Fezicu ibrahimovic koj prestavlja kako navodi je u istom kolu ko i koljenica a u Crnogorskom narodu imate podrski i uvjek cemo biti uz bratski islamski narod