22 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brod sa oružjem za Izrael neće ući u Luku Bar

Izvor: screenshot YouTube

Društvo

Comments 0

Brod sa oružjem za Izrael neće ući u Luku Bar

Izvor: RTCG

Autor: Antena M

  • Viber

Brod pod portugalskom zastavom, MV Katrin koji nosi eksplozive namijenjene Izraelu neće ući u Luku Bar, saznaje Portal RTCG. 

Amnesti Internešnal pozvao je Sloveniju i Crnu Goru da spriječe brod pod portugalskom zastavom, MV Katrin, da pristane u njihove luke zbog jasnog rizika da bi taj teret mogao doprinijeti ratnim zločinima u Gazi.

Prema informacijama vlade Namibije i portugalskog ministra spoljnih poslova, MV Katrin nosi eksplozive namijenjene Izraelu.

Kako se navodi, izjava kancelarije slovenačkog premijera i portugalskog ministra spoljnih poslova sugerisala je ranije da brod putuje ka Crnoj Gori i slovenačkoj luci Koper, gdje bi trebalo da istovari teret. 

„Smrtonosni teret za koji se vjeruje da je na brodu MV Katrin ne smije stići u Izrael, jer postoji jasan rizik da bi taj teret doprinio ratnim zločinima protiv palestinskih civila”, kazala je šefica Amnesti Internešnal Slovenija Nataša Posel.

„Namibija je s pravom ispunila svoje međunarodne obaveze sprečavajući MV Kathrin da prenese vojne zalihe u Izrael kroz svoju luku. Sada je na Sloveniji, Crnoj Gori i svim drugim državama da učine isto i da ne olakšavaju nezakonit transfer“, dodala je ona.

Međunarodno humanitarno pravo zabranjuje svim državama da prenose oružje strani u oružanom sukobu kada postoji jasan rizik da bi to doprinijelo ratnim zločinima ili drugim ozbiljnim povredama ovog prava.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR