22 °

max 23 ° / min 16 °

Četvrtak

10.10.

23° / 16°

Petak

11.10.

22° / 17°

Subota

12.10.

22° / 14°

Nedjelja

13.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

14.10.

24° / 14°

Utorak

15.10.

23° / 14°

Srijeda

16.10.

22° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
MPNI: Djeca RE populacije dobijaju dodatnu podršku

Izvor: MPNI

Društvo

Comments 0

MPNI: Djeca RE populacije dobijaju dodatnu podršku

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija, kako saopštavaju, prepoznalo je potrebe obrazovno-vaspitnog sistema za uključivanjem većeg broja medijatora za socijalnu inkluziju, te je stoga, donijelo Pravilnik o izmjenama Pravilnika o normatvima i standardima za sticanje sredstava iz javnih prihoda za ustanove koje realizuju javno važeće obrazovne programe kojima se uređuje ova oblast.

“Usvojenim izmjenama je predviđeno da jedan medijator u socijalnoj inkluziji pruža pomoć za 35 učenika RE populacije, umjesto za 70 kako je to dosadašnjim Pravilnikom bilo predviđeno”.

Medijatori u socijalnoj inkluziji su podrška djeci RE populacije u cilju uključivanja u sistem obrazovanja, osiguranja kontinuiteta i smanjenja odustajanja od obrazovanja, kao i poboljšanja školskih i socijalnih postignuća.

“Takođe, medijatori su podrška pri identifikaciji i podsticanju upisa romske i egipćanske djece u obrazovni sistem.Oni promovišu značaj učenja i intenzivno sarađuju sa roditeljima i obrazovno-vaspitnim ustanovama”. 

Uz dvostruko veći broj saradnika za socijalnu unkluziju u narednom periodu biće olakšan i rad na podizanju nivoa školskih i socijalnih postignuća, čemu Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija u kontinuitetu teži, zaključuju u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR